Självgoda och fjäskande

Då är det snart val. Tills för bara några dagar sen hade jag ingen koll överhuvudtaget på vem jag skulle rösta på, men nu tror jag att jag har bestämt mig. Jag brukar inte engagera mig alls i politik, har aldrigt röstat i ett enda val förut, förutom i euro-valet, och det var ju ett tag sen.

Jag är helt enket inte brydd. Alla lovar guld och gröna skogar, men i slutändan blir det inte så stor skillnad. Sorsele dör sakta men säkert ändå. Undrar förresten hur många ministrar som avgår av olika dunkla orsaker den här omgången, oavsett vem som vinner? Undrar hur många av de så kallade vallöfterna som verkligen kommer att slå in? Jag är skeptisk till allt som har med politk att göra (men jag har dock åsikter).

Nu har dessutom Sorseles politiker gått ner på nivån "personliga påhopp" på Tyck Till-sidan här på VK och man suckar bara och klickar vidare. Är det rätt forum att tjafsa om val?

Haha, jag skriver vissa saker som jag sen raderar, det kunde ha blivit ett långt och argt inlägg det här, jag blir så irriterad på alla självgoda och fjäskande politiker, men jag ska hålla mig på en någorlunda värdig nivå och avsluta det här.

 

Över till annat. Och om du råkar vara en hyperkänslig person ska du inte fortsätta läsa.  Inget gnäll i kommentarerna tack.

Jag gick en kurs i somras – Säkerhet på Väg och Hjälp på Väg, och fick lära mig en massa matnyttigt, speciellt i Hjälp på Väg-kursen. Visste ni föressten att i snitt var 7:e bilist man möter är påverkad av något? Alkohol, mediciner eller droger. Att den vanligaste dödsorsaken i en bilolycka är inre blödningar? Visst, alla bilar nuförtiden har snitsiga säkerhetsanordningar och krockkuddar överallt, så folk tror att de kör i en säker bubbla och trampar på gasen. Men de inre blödningarna får man när det väl smäller, och av den lilla stöten som blir innan krockkudden har lösts ut, så lossnar hjärtat från sina fästen och sen är det godnatt. Patienten dog av inre blödningar, och ingen krockkudde kan förhindra det.

Jag kom att tänka på det här eftersom jag hamnade på en internetsida igår som en vän visade mig en video ifrån för ett tag sen.  Hon visade mig en video på ett gäng ungdomar som roade sig med att hoppa ner i vattnet från någon slags kaj och ja, filmade det för att visa hur tuff dem var. Dock var det en kant där nere, just innan vattenbrynet, och den andre killen som hoppade halkade till och slog ansiktet i kanten. Hans ansikte klövs på mitten, och han gick förmodligen inte att rädda. Japp, jag vet, det är lite osmakligt, men jag hade adressen i webbläsaren och igårkväll när jag hade tråkigt klickade jag in där och öppnade upp en bilkrasch.

Jag ångrar att jag gjorde det faktiskt. Jag vet inte hur det är med er, men om det är foton i tidningen av en krasch, så spanar i alla fall jag lite extra för att se om jag kan se någon av passagerarna i bilen. Jag kommer inte att göra det  mer. Det var ca 10 olika foton på en bilkrasch, jag tänker inte beskriva dem för er, men jag mådde illa hela kvällen sen. Det går inte ens att föreställa sig vad som händer med kroppen vid en våldsam krasch, jag tror att om jag hade varit första person på plats där skulle jag ha kräkts som en gris innan jag svimmade och sedan inte ha varit mig själv på många år.

Det är inte riktigt friskt att ha en sida var man visar riktiga bilder på döda människor, men faktum är att jag tror att det kan vara nyttigt att se för vissa. Och då menar jag de som tycker att det är okej att köra full, de som tycker att det är okej att köra åt helvete för fort, eller kanske bara de som precis har tagit körkort i allmänhet, så att de får sig en stunds illamående och förhoppningsvis också en tankeställare.

3 kommentarer

  1. Marie Fagerström

    Svar till Minna Toivanen (2010-09-15 10:37)
    Nej det var inte fräscht på något sätt, det fanns inte så mycket kvar just i bilen, utan dom låg utspridda i större och mindre bitar lite här och var. Hursomhelst skulle det ha varit nyttigt att se för de bilister som tror att de är odödliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.