Sallad på surkål
Surkål och kikärtor. En vinnande kombo enligt mig! Knäppt tycker ni kanske men lägg till några kokta potatisar så har vi en kost jag skulle kunna leva länge på.
I helgen var det förresten dags för sista Bondens marknad och nu har jag fyllt frysen med en massa närproducerad broccoli och grönkål odlat här i Västerbotten. Nästan så att jag ångrar att man inte köpte mer.
Så hur får man till en god rätt av surkål, grönkål och kikärtor? Typ så här:
Surkålssallad
1 röd lök
1 svenskt äpple
1 knippe grönkål
rapsolja
salt, peppar
1 dl surkål
1 dl kikärtor
1. Skala, halvera och skiva en röd lök tunt. Kärna ut och halvera äpplet och skiva även det tunt. Skär bort de grövsta delarna på grönkålen och skölj noga. Hacka grönkålen grovt
2. Stek lök, äpple och grönkål i rapsolja på medelvärme i ca 10 min. Salta och peppra.
3. Blanda lök, äpple, grönkål, kikärtor och surkål i en skål.
4. Servera salladen med kokt potatis.
Senaste kommentarerna