Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Tisdag en helt vanlig dag i verkligeheten

Det var en tung morgon, det kändes som om jag hade slumrat istället för att sova. Men efter en god och rejäl leverpastejsmörgås o Maggies hemgjorda bostongurka så vaknade kroppen till liv. Jag tog med mig den alltid så trötte, i alla fall vide den tidpunkten, nakne kinesen på en bensträckare runt kvarteret. Vi slogs bägge två av att det var en hyfsat varm morgon jämfört med dom senaste. Väl hemkommen så kastade sig kinesen i sin binge igen för att ladda sina batterier medans jag ägnade mig åt lite målning.
Idag så börjades omarbetandet av den tidigare så sunkiga källaren på The Globe. Under många år har det förkommit en hel del missutnyttjande av källaren i form av förvaring av gammalt mök. Vi har hunnit med tre vändor till Fagerliden med sånt som en gång har varit bra att ha saker. Men jag har beslutat att del största delen var bra att ha då och skräp idag.
Vi började med rummet som ska bli till en verkstad och fixarutrymme. Eftersom taket läcker sågspån som om det vore snöstorm så beslutade vi oss för att skruva fast spånskivor som skydd. Men det är inte ett lätt arbete med tanke på alla rör, kablar och sladdar som sitter fast i taket. Har ni sett skärmsläckaren med rör på datorn, ungefär så ser det ut!!

Idag blev det också klart med att det blir att åka i väg till Venedig i december för att avrunda projektet Be Part of It. Jag fick klartecken från Elke i Wien att vi fått in en ny partner.

Har även fått en del frågor kring ungdomsfullmäktige och deras verksamhet. Några kommer att bli intervjuade på fredag och på lördag så är det Ungdomsting.

På kvällen så hade jag en träff med mina fritidsledare. Det var mycket att diskutera om och ventilera. Det som var mest positivt var att alla gårdarna har ökat sin besöksfrekvens med 15 till 40 procent, eller i reella siffror från ca 100 pers en fredag till upp emot 160. Men det finns ju även lite smolk i bägaren i form av lite bus runt en av fritidsgårdarna.

Imorgon är det en intressant satsning på en kurs i självförsvar för tjejer samt att vår nya volontär, Irene, kommer imorgonkväll. Jag och Jozsef gör slag i saken och hämtar henne på flyget. Vi passar även på att komplettera en del kablage till The Globe. Tänk så många kablar det behövs och alla är olika. Vem har bestämt det från början?

Visste du att….dueller är lagliga i Paraguay förutsatt att båda deltagarna är registrerade blodgivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.