Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Torsdag – nu börjar veckan ta slut.

Vaknade sent och kände mig inte riktigt frisk, kroppen är stel och gör ONT. Men att ligga hemma för det existerar ju inte, i alla fall inte denna veckan då det är en sexdagars vecka. Den nakne lille kinesen fick ligga här hemma hos mormor idag. Då ficj dom sällskap båda två.
Idag så har jag haft ett möte kring Ungkulturveckan och vi lade upp ett bra program. Det kommer att bli en del aktiviteter på The Globe under Novemberlovsveckan.

Har även planerat för Ungdomstinget på Lördag. Då ska det nya Ungdomsfullmäktige utses och kommunens unga skall diskutera ungdoms- och framtidsfrågor under några intensiva timmar. Sen är det dags för ännu en premiär på The Globe. Men det ska jag inte berätta om.

Mwn nu till nånting helt annat -Nu har det varit oroligt några veckor på börsen, det har varit ras som sett ut som snöskred och banker och finansinstitut har gått i putten. I tidningar världen runt säger kunniga ekonomer att marknaden inte tror på dom finansiella nödplaner som banker, regeringar och annat satt ihop. Men nu när jag och kinesen var ute på en kvällspromenad så slogs jag av en sak som jag lärde mig när jag var folkhögskoleelev och gjorde ett specialarbete om aktier och aktiehandel, marknaden det är ju jag och du. Både som privata aktörer men även genom våra ombud, dvs pensionsfonderna och dess förvaltare. Skulle det då innebära att du och jag inte tror på räddningsaktionerna eller är marknaden i deras sinnesvärld bara bankerna, finansinstituten, företagen och regeringar. Om det är så då innebär det att dom inte tror på sig själva innerst inne. Jag är glad att jag bara tänker snålt och inte är en ekonom i tider som dessa. Jag börjar bli rätt mätt på all rapportering om det finansiella läget. Jag har förstått att det är ytterst allvarligt, men kan man inte få se nån oroshärd eller något annat på nyheterna istället för bara ekonomiskt lidande och misär

Visste du att – Ordet för krig på Sanskrit betyder: längtan efter fler kor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.