Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Lördag en aktiv dag i engagemangets och framtidens tecken och Söndag en mer passiv dag

Efter att ha varit ute på en vända med kinesen, inmundigat en lördagsfrukost med huskorset o mormor samt fixat lite markservice så ställde jag kosan mot Robertsfors och The Globe. Det var dags för Ungdomsting och utse det nya Ungdomsfullmäktige för det kommande året. Och på kvällen skulle det bli biokväll för de som var med under dagen. Mellan 12 till 3 så var det det dom som var kvar i det gamla fullmäktige där och planerade för dagens aktiviteter. Själv så valde jag att bara finnas där som stöd om dom behövde hjälp.
Trots att eftermiddagens Ungdomsting var sparsamt besökt så var ivern att ha ett par givande timmar det som var högst prioriterat. Dom hade besök av politiken i form av Hans Lindgren. Även kommunchefen var förbi på ett snabbt besök.
Mötet utsåg dom nominerade i Ungdomsfullmäktige som valda under det kommande året samt att man utsåg Lena Andersson som deras ordförande. Det är både kul och en ynnest att få jobba med ungdomar som har idéer och visioner. Vi har även startat upp KUF igen fast i en annan tappning än det tidigare. Detta kommer tarva en del arbete att forma organisationen och att presentera detta för politiken.

På kvällen så var det som sagt bio på The Globe, jag och Rickard riggade nyprojektorn och synkade ljudet. Måste säga att resultatet blev fruktansvärt bra. Vi poppade popcorn, flyttade soffor och släkte ner innan föreställningen började – vi körde två filmer, en thriller och en komedi. Jag vet inte om det var thrillerns förtjänst eller ljudanläggningen som gjorde att håren reste sig på armar och ben.
Jag ställde kurs hemåt vid halv 12 och kastade mig i soffan där Maggie och mormor redan befann sig mitt inne i en film. Jag hade tänkt att se del 2 av en serie men vaknade i princip när eftertexten rullade på filmen.

Söndag
Vaknade upp vid 9 och drog med mig den trötte nakne kinesen ut på ett välbehövligt varv runt kvarteret. På min väg runt området så gick det upp för mig att jag får ont i ryggen av skorna så dom hamnar nu i sopan. Efter en härlig, och lång, söndagsfrukost (där missade du allt något!!) så var det dags för varv nummer två med kinesen. Efter att ha kommit hem pigg och fräsch med mycket djupandning så kastade jag mig över matbordet. Ja inte för att äta utan för att slipa det sista och sedan så målade jag det ett varv. Ägnade mig sedan åt lite andra hemmafixar aktiviteter i ett par timmar innan jag kände mig febrig och gick o lade mig med datorn i knät. Det var en skön fälla jag gick in i. har nu tillbringat alldeles för mycket tid att hålla koll på Knighthood på FB, undersökta alla mina auktioner och läst nyheter. Har även hunnit med att spela Spider några vändor. Snacka om en härligt slapp söndag. En riktig ladda batterierna dag. Och i morgon sparkar vi igång på en ny vecka

Visste du att: Människan är det enda däggdjur som har samlag ansikte mot ansikte.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.