Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Måndag första dagen av en låååång vecka och uppgången

Vaknade 50 minuter efter klockan ringt. Mycket ovanligt beteende för att komma från mig. Men nån gång under året ska även detta ske, Snabbt upp, in med en leverpastejsmörgås innan jag och kinesen tog en rask promenad runt kvarteret. Varken han eller jag var motiverad, men fort var det gjort.
Jag klev in på The Globe strax efter halv åtta laddad inför en lång dag med en avslutning vid 2100. Jag ska jobba på UG i Robban ikväll.
Idag så var det vattenläcka i källaren. Otur att en packning till hetvattenröret for, men det had ju kunnat bli en pool om inte Karin hört ljudet.
Jag har även sprungit in och ur huset på möten och träffar under dagen. Säg den dag då man bara får sitta still och filosofera. Men nog är det många som tror att man bara går omkring och "småfiser" på dagarna och inte åstadkommer något.

På kvällen vart jag satt som dörrvakt på UG. Idag skulle ingen utan gårdskort komma in. Vi fick in närmare tio nya gårdskortsköpare och ingen valde att stå utanför. Berodde detta på vädret eller att kompisarna var inne på gården.

Men nu något helt annat. Visst är det märkligt med marknaden som jag pratade om förra veckan.
Då var det i princip KRIGsrubriker på löpsedlarna om HUR ILLA det såg ut och världen höll på att KOLLAPSA. Och vad hände idag då!!!!!! Jo det var all time high på både Stockhomsbörsen +8,8%. "Det är den tredje största uppgången sedan 1987 och den största hittills under 2 000-talet. Kursutvecklingen var likartad på de övriga Europabörserna."
Och för att inte tala om NewYork och Wall Street.
"Efter den värsta veckan i Wall Streets historia vände kurserna uppåt med en väldig fart på måndagen. Den procentuella uppgången var den största för en handelsdag sedan 1930-talet för Dow Jones del och den största sedan 2001 för Nasdaq.Vid stängning hade Dow Jones industriindex gått upp 11,1 procent till 9 387,6. Nasdaqs kompositindex steg med 11,8 procent till 1 844,3. Källa: TT "

Betyder detta att Tomten kommer att komma i år trots allt. Och är det över för denna gången eller kommer det att blåsa ordentligt ännu en tid innan aktiehandeln och finansoron stabiliseras. Och hur ser det ut på Island en dag som denna, helt plötsligt så finns det ingen information om detta ensamma land på en ö i Atlanten.

Jag vill passa på att tacka alla mina bloggkollegor här på Robertsfors sidan. Det är intressant att se alla tankar och funderingar mm.
Jag vill även rikta en speciell hälsning till Hans och hans blogg om Ungdomsfullmäktige och ungas engagemang. Jag ska se till att Ungdomarna får den i sin e-post. Jag är helt övertygad om att dom kommer känna sig stolta att ni från politiken ser en nytta med deras engagemang.

Visste Du att – Barbies mått, om hon var en riktig människa, skulle vara 100-58-84

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.