Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Tisdag – en dag med många frågor och funderingar, visioner och framtid

Imorse bestämde vi, jag och kinesen att han skulle följa med mig på jobbet. Väl på jobbet så dröjde det inte länge innan resten av gänget kom. Vi hann med en genomgång av gårdagens fritidsgårdskväll innan det kom ett studiebesök.
Det var 7st från 9an som skulle få information om vad en fritidsledare jobbar med. Det ät intressant att få sitta och tänka till vad är det vi gör egentligen. Och vad gör då en fritidsledare??
Fritidsledare arbetar oftast med att driva verksamheten på fritidsgårdar och där aktivera barn, ungdomar och vuxna. En fritidsledare (tidigare kallat ungdomsledare) arbetar vanligen med ungdomar på deras fritid. Fritidsledarens arbetsplats är vanligen en fritidsgård (tidigare kallat ungdomsgård). Arbetet innebär att ordna med fritidsaktiviteter. Ibland innefattar arbetet ett och annat lyft, reparation av söndriga saker, lokalvård m.m. Fritidsledaryrket innebär att då och då även att ha kontakt med fritidspedagog (er), fältassistent (er), ungdomars föräldrar, m.fl. Obekväm arbetstid, så som på kvällar och helger, är inte ovanligt.
Tillhör yrkesområdet: Socialt arbete.

Fritidsgård eller ungdomsgård, lokal där fritid tillbringas. En fritidsgård kan vara kommunalt driven och ägd eller vara driven av föreningar eller kyrkosamfund. En föregångare var hemgården. Ett av syftena med fritidsgårdarna är att de ska vara tillgänglig för alla åldrar. På fritidsgårdar arbetar vanligtvis fritidsledare.
Den första gården i Sverige, Birkagården, startades 1912 av Natanael Beskow och Ebba Pauli. Sveriges hemgårdar organiseras i Fritidsforum.
Sveriges första kommunala ungdomsgård Gamlestadens Ungdomsgård i Göteborg startades 1936.
Detta har jag klippt från Wikipedia

Efter en stund så började jag intervjua dom om deras framtid och vad dom skulle bli. Det var intressant att se vilka intressen det finns och vad man vill bli i livet. Allt behöver inte vara så avancerat och hypat utan många vill hitta en utbildning som leder till att man både blir behövd och får ett tryggt jobb. Det viktiga oavsett om man hamnar inom ett jobb hela livet eller om man byter jobb som många nyter underkläder är att man själv trivs och gillar det man håller på med.

På kvällen så målades bordet ytterliggare ett varv under övervakning av bloggande Huskors och snarkande kines.

Nu är det dags att kasta in dagens handduk. Tack o hej Leverpastej

Visste du att – en hambugare rent viktmässigt kostar betydligt mer än en ny bil

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.