Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Onsdag Torsdag – en något sen tillbakablick på Stockholmsresan

Onsdag morgon tokfor vi, jag o Hustomten till Stockholm för att hämta hem lite grejer från en auktion och lite byggmaterial från en återvinningsbutik. Vi lämnade kommunen bakom oss långt innan de flesta ens vaknat. För er observanta så gav jag huskorset en blöt puss innan jag försvann som en vålnad i natten. Det enda smolket i bägaren under resan var att det inte fanns kaffe att få vare sig på den nattöppna macken på Ersboda eller före Sundsvall.
Men trots denna fadäs så gick resan bättre än väntat, både jag och Hustomten drog våra strå till stacken bakom ratten. Sällan har väl Noren sovit å gott som när vi passerade Skuleberget.
Jag vaknade upp i en fantastisk soluppgång vid Vedabron. Det var som i en tecknad film med all färgprakt.

Vi for i det närmaste raka vägen och hämtade våra auktionsinrop. Bilen blev duktigt lastad och vi ställde kosan mot en returbutik i Värtahamnen för att se på en del saker som behövs på The Globe.
Man blir häpen över hur mycket man kan köpa som second-hand när man hittar vägarna. Jag tror att man med lätthet skulle kunna bygga ett hotell i kommunen med material från denna återvinningsbutik. I alla fall ett hotell i storleksordningen 80 rum (fullutrustat, till ett pris som ligger LÅNGT under nypris)
Själva så köpte vi in ett antal glasväggar för att skärma av en del ljud samt Akustikplattor till Replokal och Hall i The Globe. Naturligtvis så var det rätt kurs på grejerna, dom är i princip i skick som nya samt att jag har inte råd att köpa nytt och dyrt. Och varför måste man det!!! Vi lever ju i Sveriges bästa kommun med fokus på en hållbar utveckling och där ligger fritidsgårdarna i framkant tack vare att vi både tittar på lösningar och hittar prylarna både via konkursauktioner och återvinningsbutiker. Dessa fynd ska lastas imorgon Torsdag på ett släp som vi tar med oss.

Vi passade även på att besöka IKEA i Barkarby innan vi checkade in. Det enda som vi köpte där var ett välbehövligt näringstillskott ( läs Korv m bröd och pizzaslice +dricka)

På kvällen så begav jag och Hustomten oss ut i Stockholmsvimlet, i alla fall så länge att vi hann äta en fantastisk god middag med den skönsjungande Helena. Vi åt som många skulle säga Rå fisk och annat konstigt. Själv kallar jag det Sushi. Det var roligt att prata med Mange som berättade att han var på en fantastisk Sushi restaurang helgen innan. Och det visade sig att vi alla drog vinstlotten. Vi hade besökt samma restaurang. Det var premiär för Hustomten med denna kulinariska Japanska anrättning. Och med ett nöjt konstaterande så fick maten tummen upp.
Vi återvände till boendet i förorten och var inne på våra rum innan klockan var 2100.

Vi möttes i matsalen på slaget 0700 för att ladda batterierna för en lång resa hem via Returbutiken i Värtahamnen. Vi lämnade huvudstaden vid 1100 och anlände helskinnade till Robertsfors strax efter 2100. Där stod Mange, Micke och Niclas väntande för att lasta av. Tack ska ni ha grabbar utan er hade jag o Hustomten inte fixat det

Visste Du att – Medeltida riddare i rustningar hade som vana att fälla upp sitt visir för att identifiera sig när de red förbi sin kung. Därav den moderna militära honnören.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.