Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Söndag – en vilodag och en dag för reflektion o kontemplation

Uppe vid 9.00 även idag. Ut med kinesen som fick bestämma riktning och tidsförbrukning. Idag var han inne på långpromenad i vildmarken, vildmark o vildmark, men nog var gräset i alla fall en 60-70cm högt. Vi passerade byns lärosäte där inte flitens lampa lös men däremot dörrlarmet gick. Fick tag på den för dagen jagande vaktmästaren och med hans goda minne så tystade vi dörren helt enkelt genom att stänga igen den. Men frågan som återstår, vem sydde på morgonen.
Efter en lång frukost med Huskorset och Barnbarnet (samt en macka till Kinesen) till Erik Blix o co, så var det dags för att lägga lite energi på den FartfylldaGrodan. Det var en hel del att ordna. Den stackars grodan behövde både lite Säkringar, Olja, vatten och Kärlek. Efter nån timme eller så, så var bilen flera resor bättre. Det var säkringar till baklampor, elsitsar mm som behövde en stund av kärlek.
Sen så kastade jag mig över det STORA matbordet. Det resultat som jag som stadspojk tyckte kunna vara ett ypperligt hemmaverk dög ju inte. Det skulle slipas efter konstens alla regler. Luddet som letat sig in i färgblandningen var både torkat in och skrovligt samt att det var en del annat bättringsjobb som skulle göras. Allt detta gjordes under ett överinseende av Huskorset och den lille nakne Kinesen. Och om ni tror att detta är första gången i Norens historia att ändra något så tar ni kapitalt fel. Tänk den gången när jag glatt målade om i vardagsrummet med en fantastiskt trevlig Engelsk pub röd färg. Vad hände när huskorset återvände till residenset, joooo väggen ska INTE vara röd, den ska vara GRÖN. Okej sa jag och drog åstad till den lokala färghandlaren och fick något som jag trodde var RÄTT grön. Väggen målades om under muntra sånger och när den väna hustrun dök upp på nytt så vad hände??. Jo den gröna var förvisso grön men inte DEN gröna färgen som hon menade. Efter att ha varit hos den regionala färghandlaren i Umeå så hittade hon rätt nyans. Oavsett om jag har målat dessa väggar 5 eller 8 gånger förtäljer inte historien. Men efter sista varvet så var Huskorset glad och lycklig. Efter att ha sett dessa väggar under en väldigt lång tid (läs två år) så har hon kommit underfund med att en av väggarna skulle bli alldeles perfekt i Guld. ""Så vad tror ni att jag ska göra nu???""""
På kvällen så kom kompisarna för att ta oss med och se Klungan. Det var en besynnerlig föreställning med mycken dans och tok. Den fick mig att tänka på Monty Pythons besök i Hollywood Bowl, där Sillywalk var en av dom dominerande minnesbilderna. Den kan man leva på länge och förhoppningsvis så kommer den att starta upp ett nytt tänk som man inte haft förut.

Efter förställningen så for vi hem för en kopp kaffe och och en smörgås. Det är ett perfekt sätt att avrunda helgen på.

Visste DU att – De längsta uppmätta bromsspåren på allmän väg efterlämnades av en Jaguar i juni 1960. 290 meter gummi fanns att betrakta före olycksplatsen på M1, utanför Luton i England.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.