Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Måndag en tung dag med mycket i agendan och ideologiska diskussioner

Idag så varken studsade jag eller kastade jag mig ur sängen. Efter att ha hämtat den skönsjungande Helena på Falmark. Hon landade en timme senare än tidtabell tack vare att piloterna var ute och sprang på Arlanda, eller satt dom och åt i lugna ro utan att tänka på kundernas önskan att få åka norrut i anständig tid. Efter att ha får stämma av vad som hänt sen sist så var det dags att kappsejsa i snarkofagen.
Jag har inte varit på nån exkursion med min nakne vän idag, utan det har legat på den skönsjungande Helenas bord.
Dagen började med att uppdatera uppehållsrummet på Tundals med nya färger. vid lunch så var det dags att kolla av mailen och förbereda sig inför TVE ( Tillväxtenheten) träffen efter lunch. Där diskuterades det vilt om framtida aktiviteter. Men om detta tänker jag inte nämna utan ni får hålla koll på detta i tidningar och på nätet.
Vid fem tiden så var vi klara och det var dags att bege sig tillbaka till The Globe för att skicka en del viktiga brev o mail.
Kollade in uppehållsrummet och insåg med stolthet i bröstet att Fritidsledarmaffian hade gjort en heroisk insats som väggmålare. Bra jobb och snygga färger, Ungdomarna kommer att häpna när dom är tillbaka nästa vecka
Sedan iväg snabbt till dagens sista möte, med Sossarna i kommunen. Vi diskuterade ekonomi, framtid, visioner, möjligheter, hot och partidistriktsnomineringar. Var hemma kvart i tio. Ojoj vad sliten jag kände mig efter en lång dag.

Vision, något man vill uppnå. En vision uttrycks oftas som ett framtida tillstånd som man vill uppnå, och behöver inte uppfylla formella krav på realism, tidsbundenhet eller mätbarhet (se organisatoriska mål för förklaring av dessa krav).
Ordet är populärt inom politiken, till exempel den så kallade nollvisionen som handlar om att man önskar uppnå att ingen dör i trafiken.

Kreativitet kommer från latinets ’creare’, vilket betyder att skapa eller frambringa. Kreativa personer har förmågan att hitta på saker, använda sin fantasi och göra något med den. De finner nya vägar när det behövs och ibland när det inte egentligen behövs. Det kan handla om uppfinningar, hantverk eller till och med undervisning. All kreativitet utgår från individen, men idéer kan bearbetas kollektivt som till exempel vid brainstorming.
Kreativitet betyder också att man kan bryta med det man brukar tänka och göra. Den kreative kan använda sin kreativitet till att se på världen från en annan synpunkt. Den kreative kan variera sitt sätt att lösa problem och att uttrycka sig. Några exempel på tekniker för att stimulera kreativitet är brainstorming, sex tänkarhattar och tvärtom-metoden. En annan faktor som kan bryta tankemönster är slumpen. Man talar då ofta om serendipitet (eng. serendipity).
Syftet med kreativa tekniker är att få idéer och kreativa idéer. När en idé är ny, nyttig och genomförbar kallas den kreativ. När en kreativ idé har förverkligats och nått en omvärld, vanligtvis genom att den kreativa idén blivit en produkt i form av en vara eller tjänst, och kommit ut på marknaden, kallas den innovation.

Visste DU att – En guldklimp stor som en tändsticksask kan plattas ut till en yta motsvarande storleken på en tennisbana.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.