Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Tisdag – ännu en TURBULENT dag på börsen, nyheterna och jobbet

Vem anade när man vaknade i morse att detta skulle bli en annorlunda dag.
Jag vaknade upp av att Huskorset steg upp. Själv så kände jag av en viss matthet i kroppen och skulle med lätthet bara ligga kvar och snarka i kapp med den nakne kinesen som låg där alldeles utslagen.
Jag var förbi A-net och väntade in VolontärJozsef och VoltärIren eftersom FritidsledarEva inte kunde jobba idag. Det är kul att se dessa utländska volontärer möta vinterkylan för första gången, idag -4 på morgonen.

Hausse på börser runt om jorden. Men nog kan börja undra eftersom det var individuella stigningar som låg i paritet med den utveckling som var på 30-talet. Nog är det konstigt att det vänder som en vindflöjel dagarna i ända och det enda som ligger bakom egentligen är hur ekonomijournalister och investerare väljer att tro på företagens helårs, halvårs, tertials, kvartals eller månads resultat. Och det som jag tycke är mest intressant är att i princip alla bolagen går med mångmiljonsvinster som resultat, men man når inte upp till de höga avkastningarna som aktieägarna förväntar sig så randas krisen i det enskilda bolaget och bollen är satt i rullning. Det senaste jag läste om var en bank som "bara" gjort 160 mkr i vinst i stället för 175mkr.

Men nog är jorden lite platt o galen också. Diego Maradona tar över som förbundskapten i Argentina, detta var ju en otippad nyhet. Är han rätt man att styra upp Argentinas landslag, jaa kanske. ((Efter en storslagen karriär med fantastiska mål och dribblingskonster i bland annat VM 1986, och sju säsonger i Sevilla lade han av ett år.
Han gjorde comeback i VM 1994 där han åkte fast för dopning. Sedan hade han problem med kokainmissbruk och övervikt.
Han har gjort två mycket korta inhopp som klubblagstränare.
Diego Armando Maradona är världens kanske genom tidernas främste fotbollsartist. Långt efter sin karriär får han en hjältes mottagande vart han än kommer.
Såg ut som en spärrballong – När han sökte hjälp mot sitt kokainmissbruk vände han sig till Fidel Castro, som gav honom en fristad och vård på Kuba.
Chocken var stor hos hans fans när han kraftigt ökade i vikt. Ett tag såg han ut son en spärrballong för att uttrycka det milt.
Lika snabbt gick han sedan ned i vikt med hjälp av operationer och antagligen fettsugning.
Trots alla märkliga händelser i hans karriär har Maradona brytt sig om och kommenterat det argentinska landslagets framfart.
Förra veckan avgick förbundskapten Alfio Basile efter förlust i Chile.
Nu ska det bli spännande att se Maradona leda Messi, Riquelme och grabbarna. Och han ska leda laget tillsammans med gamle vapendragaren i landslaget, Carlos Bilardo, som blir sportchef.))

Mina trogna Fritidsmänniskor har gjort ett fantastiskr jobb med att snabbt plocka ner allt och sedan snabbt måla om HELA UPPEHÅLLSRUMMET på Tundalsskolan. Det är både TUR och KUL att man har KOMPETENT folk omkring sig. Tack ska ni ha!!!! Nu får vi hoppas att Ungdomarna och skolledningen uppskattar deras jobb också

Ikväll var det BURK möte med uppdatering av HUPen som gick snabbare än beräknat. Det var skönt och tack vare det så var jag hemma i residenset kvart i nio. Jag tog med mig den lille nakne kinesen ut på en runda i ett skönt klart väder strax under +-0

Visste DU att – Limmet på Israeliska frimärken är Kosher-certifierat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.