Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Söndag en nyvaken dag efter en lång Törnrosasömn

Mmm en kryptisk men ack så sann rubrik. Efter att ha varit på BioMaraton mellan Torsdag o Fredag och ordnandet med allt efter detta samt en sväng förbi kontoret i Ånäset så bestämde jag mig för att 29 timmar på jobbet fick räcka och gjorde helg. Men jag var tvungen att utföra däckbyte ggr 2, både den laserblå och den FartFylldaGrodan skulle göras klara för vintern. Sedan så begav jag mig hem mot residenset och den nakne kinesen. Han hade varit lämnat åt sitt eget öde några timmar och var säkert sugen på en uppfräschande promenad i närområdet.
Jag ringde Huskorset som begett sig till Umeå och fick reda på att hon och Skönsjungande Helena, som hjälpt sina bröder med ett antal städuppdrag i Umeå skulle anlända senare till Residenset. Efter en skön promenad i den bistra vinterkvällens snöfall, så slog jag mig ned framför TVn med Datorn i knät och den nakne Kinesen vid mina fötter för att skapa en daglig blogg. Jag hade skrivit in datum och Rubriken "Lång dags färd mot helg" när den stora sömnen infann sig. Vaknade till vid halv 9 när telefonen ringde och kände mig pigg. Nästa gång som jag kom ihåg något var när Huskorset och Helena kom hem vid kvart i 10. Dom hade köpt med sig en film. Äntligen en filmkväll, det var länge sen sist, Popcorn poppades, Chips hälldes upp och Dipp skapades snabbt o lätt.. Vi bänkade oss framför Lilla TVn och Spindelmannen 3 startade. Den började bra, chipsen och popcornen var goda och sen vaknade jag vid strax efter 2 då Huskorset ansåg att jag skulle leta mig in till snarkofagen istället för att ligga som en sälliknande varelse i soffan, jag missade bara 75-80 % av den 1a filmen och 100% av den andra.
Jag vaknade öm i kroppen och sliten. Fick en skön bensträckare med Kinesen innan det var dags för frulost. Jag provianterade lite i den lokala ICA-butiken och sedan satt vi allihop och åt frukost tills vi kände oss nöjda. Det var som en hederlig gammal söndagsfrukost, dvs det tog ett par timmar.
Natten mellan Lördag och Söndag var en upprepning på fredagens filmkväll förutom att vi åt en fredags middag innan filmerna rullade igång och jag började snarka. Den stora skillnaden var kanske att jag kröp i säng före halv tolv efter att ha missat drygt halva filmen. Jag upptäckte inte ens J Blund innan drömfåren kom.
Idag så var jag uppe redan vid 08.00 och vid 9 så fick Kinesen gå ut själv och lufta sig. Efter att ha inmundligat en god frukost så skulle jag köra Helena till Stockholmsbussen i Umeå.
Väl hemma så såg jag att den lille nakne Kinesen var stylad, klippt och duschad efter konstens alla regler. Det var som att få en ny Kines i huset.

Visste DU att – Limmet på Israeliska frimärken är Kosher-certifierat.

2 kommentarer

  1. peter nilsson

    du kände inte för att berätta för läsarna att Kinesen faktiskt är en hund? jag var riktigt nära att ringa soc eller nåt när jag började läsa

  2. Michael Noren

    Haha Kul Peter. Jag trodde att alla hade hunnit inse att den Lille nakne kinesen var en hund o inget annat.
    Och jag hoppas att ingen blandar in mydigheterna kring Kinesen eller Totte som han heter p.g.a. ett missförstånd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.