Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Onsdag – Ojojojo Nu har det slarvats så till den milda grad. Jag sviker mig själv genom att somna med datorn i knät mitt i början på en blogg.

Men nu ska jag lyckas i alla fall. Imorse så vaknade jag kl 0500 av att mobilen ringde, det var skönsjungande Helena som yrvaken sa, Pappe jag har försovit mig men jag är på centralen om en halvtimme. Till saken hör att vi skulle träffas där idag halv 9. Mitt larm påminde mig 10 över 5 att det var dags att gå upp.
Idag gick det lätt eftersom jag sovit över på soffan med TVn på för att vara uppdaterad kring valet i USA. Grattis Obama!! Go for it!!
Efter en livsåtergivande dusch var det dags att kasta sig i bilen för transport mot Umeå o Alvik. Jag skulle till Sthlm över dagen på en träff med andra Leaderprojekt från hela Sverige. Vi skulle diskutera om ett gemensamt projekt U-Land (ung på landsbygd).
På Alvik sprang jag på min rumskompis Irene som också skulle till kungliga huvudstaden med Kommunalrådet.
Naturligtvis så var planet sent redan från början p.g.a. dimma över Arlanda. Det är konstigt men det är alltid något med Norwegian avgångar. Alla jag pratat med säger att dom alltid startar sist från Umeå. Kan det vara olika priser för Take Off eller är det bara otur i lottningen.
Väl nere i 08-land så fikade jag o Helena innan mitt möte i Gamla stan. Det var både kul o gott att sitta där mitt i vimlet och smutta på en Latte.

Träffen i Gamla stan med Leaderprojekten var en givande träff. Här finns det stora möjligheter och en bra nytta för UrNäras alla unga och byarna. Det ska bli kul att höra vad den övriga LAG-gruppen tycker på Tisdag. Men nog borde vi vara med för att hitta bra utvecklingsmöjligheter i ett projekt som detta.
"Att vara ung och engagera sig i ett leaderområde kan ibland bli ensamt. Att vara äldre och förstå sig på yngre kan ibland kännas främmande. Under Lader+ märktes tydligt att arbete över Leadergränserna kan stärka det lokala arbetet – om bara gemensamma mål och engagemang finns."
Visste du att vi krymper ungefär en centimeter varje dag? På kvällen har nämligen ryggen tryckts ihop. På natten när vi sover rätar den ut sig igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.