Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

del 1 Snöns vithet och eftertänksamhetens kranka blekhet, va sa du blekfet??

Första advent, en ljusnande tillvaro i grannskapet. Vaknade hyfsat tidigt med huskorsets röst klingande i mina öron – vakna nu så går jag ner o sätter på kaffet. Jag och den fortfarande dåsige nakne kinesen sträckte på oss som nyväckta kattor. Idag skulle det ske! Vad? Jo idag skulle första steget mot julen tas. Efter en första vända ut i det milda vintervärdret med regnet hängande över våra huvuden så begav jag och den påklädde nakne kinesen oss ut på en pilgrimsvandring runt kvarteret. Vi kom tillbaka och möttes i dörren av nykokt kaffe. Efter en snabb frukost och ordergivning och delegationsordning från husets ÖB dvs huskorset. Vi hade en bra rollfördelning under dagen idag. Jag har tillbringat minst en arbetsdag i dat sköna grannskapet, läs tomten. Jag har släpat metervis med kabel och ljusslingor kors o tvärs, nät som kastats hit o dit över buskar. Huskorset har införskaffat trendiga rosa granar som jag tvingades att plantera på uppfarten till residenset.
Träd har klätts in med kulörta lyktor och jag har blivit blöt. Idag så har jag förbrukat ett antal handskar, fleecetröjor byxor mm för att hålla mig hyfsat torr.
Men inget ont som inte har något gott med sig, jag har fått mer frisk luft än på länge trots att jag inte har behövt djupandas med vidöppen mun. Hela kroppen har näst intill öppnat alla porer för att suga åt sig den friska fuktiga luften.
När aftonen väl randades och jag likt en blöt hund eller som en dränkt katt släpade in min slutkörda kropp så kände jag med tillfredställelse att dagen hade varit god. Det finns bara ett litet problem och det finns i Stöcke. Nämligen den lille Urban och hans maniska julljusshow som jag försöker hålla jämna steg med. Men man får inse att han ligger några steg före. Och vill ni själva jämföra så åk först förbi residenset och ta sedan en tur till Stöcke. Lycka till. Dom som är gladast över vår lilla tävling är dom två kända energibolagen som stödjer Björklöven och Skellefteå AIK.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.