Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Lång dags färd mot natt (onsdag)

Idag, Onsdag, är det VENEDIG-dagen.?? Jo i eftermiddags så for jag och 9 ledamöter från ungdomsfullmäktige i Robertsfors till Venedig för att vara med på slutträffen i projektet Be Part of It. Ett projekt som finansieras av EUs Kommission för Kultur och Utbildning.
Det är alltid spännande att fara iväg med andras ungar. Många tror att man får fara på ’semester’ för att man beger sig ut i Europa.
För mig så är det jobb 24 timmar per dygn eftersom jag även har ansvar för andras dyrbaraste ägodelar, deras barn.
Vi hade ett pressat schema under ned resan, 40 minuter på Arlanda mellan två flyg krympte till 19 minuter när vi väl var vid gaten. Så det blev det långa benet före det korta. Vi kom in som dom sista passagerarna på väg till Munchen.
I Munchen blev det helt plötsligt lite tid över tack vare sent inkommande flyg, 1 timme extra och allt var stängt. Roligt!!!!!
När vi kom till Venedig i det lilla propellerplanet så var dimman tjockare än långfil. Så vi fick en gratis sightseeing över Venedig, 15 varv innan vi styrde mot Verona.
I Verona fick vi vänta 1 timme på en buss. Chauffören var nog en avlagd testförare på Ferrari eller Lamborghini, han körde då som en sådan och GPSen var hans bästa vän.
Kul att komma till Venedigs flygplats 3 timmar innan flygbussarna börjar gå och alla taxibilar var nån annanstans än vid flyget. Efter många om o men så fick jag tag på hotellet som ordnade fram taxibilar till oss.
Altieri, hotellet som är vårt hem under några dagar var både rent, fräscht och modernt. Dock så har jag nog aldrig stött på ett mindre rum än det jag har just nu. Avståndet mellan toastolen och duschkabinen är anpassade för ett annat folkslag än huskorsets stora karl. Jag fick sitta på snedden över toasitsen med en fot i duschen för att rymmas. Intressant!!! undra vad PBL säger om en sådan toa?
Vid halv fem så gjorde John Blund intåg i mitt temporära hem.

Visste du att:… Åsa-Nisses skapare var nazist?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.