Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

En ljusens högtid eller ett Infantile Specular!!

Vad har hänt idag i Norens, Huskorsets och den Nakne Kinesens liv!
Jag vaknade kanske inte upp med ett glädjeskrik denna morgon, men kände mig rätt nöjd ändå. Jag och Huskorset kastade oss iväg mot Robertsfors och jobb i arla morgonstund. Den lille Nakne Kinesen visade inga som helst tecken på att ens bry sig om att dom som föder honom ville att han skulle kliva upp ur sänghalmen, sträcka på sig och kroppsligt visa att "jag vill också fara iväg nu på morgonen".

Väl på jobbet så fick jag mig en dryg halvtimme innan dom andra dök upp. Idag har vi arbetat hårt, fokuserat och målmedvetet mot att ikväll skulle bli den bästa av kvällar – LUSSEVAKA. Det är skönt att få arbeta under tidspress och veta att det måste vara färdigt vid en fastställd tidpunkt.
Det är inte bara positivt med mildväder och snö. Den rackarens snön är tung. Detta har gjort att en av Huskorsets små ROSA har fallit ihop. För att reparera denna så insåg jag att Glasspinnar och eltejp inte skulle räcka. Det fanns bara en lösning för att fixa detta, man får åka till n´Sture i Flarken för att hitta lite järn som man kan stadga med. Det är tur att n`Sture finns och att han alltid har kaffet klart. Så det var inte bara ett snabbt inköp utan det var även fika med gobulle o pepparkaka innan jag o Huskorset for hemmåt igen.
Väl hemma så kastade vi oss över ommålning av Grevinnesäng innan räkorna ställdes fram.
Ikväll så mötte jag upp en grupp ivriga fritidsledare från gårdarna och pingstkyrkan och svenska kyrkan. Nu var det dags för DET Luciatåget. Det var ett bejublat Luciatåg som äntrade scenen på The Globe. Alla lucias och julens konstiga individer och väsen fanns i denna församling. Mest jubel drog ändå tågets egen Hunchback, Melker. Teatervärlden har missat en karaktärsskådespelare av rang i och med att han hittat en annan väg. Det var kul att se att drygt ett hundratal hade samlats för att vara med på vår LUSSEvaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.