Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

En Latoxes bekännelser och delar av dom sju dödssynderna

Igår morse så vaknade jag upp ur min Törnrosa liknande dvala vid nio. Jag och kinesen klädde oss i varma kläder och gav oss ut på morgonvandringen runt kvarteret. Det var tur att man dagen till ära valde skoterstövlarna. Jag hade ca 15 cm BLÖT nysnö runt mina fötter. Men tillbaka hemma med nyinköpta ciabattas så väntade frukostbordet och en anständig mängd kaffe.
Jag skottade den snötyngda balkongen fri från all onödig snö, typ 3-4 kubik med blöt och frusen snö. Jag plockade in Huskorsets chockrosa granar för att ge dom lite stadga i livet. Den blöta snön knäckte den ene av dom. Så gott folk dom är inte stulna. Dom kommer fram inom dom närmsta dagarna igen. På kvällen så blev det Glöggbesök. Det var en trevlig tillställning där Glöggen och det småskurna var utgångspunkten för en trevlig samvaro i goda vänners lag. Vissa av oss hade ägnat sig mer åt snöarbete än andra och därför var festen slut just innan Lördag blev Söndag.
Idag har jag försökt att hinna med allt som Huskorset har tänkt att jag ska göra innan jul. Fokus på detta har varit att få i ordning husets eget lilla Yasuragi, det blev inte klart med vi är ännu en bit närmare målet för att kunna tvaga våra kroppar i en skön miljö. Huskorset har varit runt och ställt i ordning för allsköns besökare som kommer att landa i residenset under den kommande veckan. Urmodern kommer att tillbringa ett antal dagar i sin sons residens och det är viktigt att allt är klart innan hon kommer. Grevinnesängens huvudgavel har bytt färg från en härlig chockrosa till Herrgårdsvit. Nya mattor har inhandlats hos den lokala möbelhandlaren och är nu utlagda där dom hör hemma.
Jag och kinesen har varit ute på några exkursioner i den lokala omgivningen. Kinesen har dagen till ära varit draperad i en trevlig knallröd promenaddräkt i långhårigt Gorillatyg.
Vi har även hunnit frossa i då ett födelsedagsbarn kom instörtande som en virvelvind. Efter att ha provat presenterna trots att jubilaren enligt egen utsago "icke var värd en gåva" så fick vi i oss av den godaste av tårtor – prinsesstårta.
Vi har även haft rådslag i hemmet, Huskorset och jag. Vi har diskuterat kring julklappar, julmat, julfirande och vilka som vi ska fira med. Samt att vi har planerat lite inför den kommande Stockholms resan där vi ska både lyssna på en operauppsättning som den skönsjungande Helena är med i. Vi ska även ta med oss Helena och Urmodern tillbaka till Ånäset.
Visste du att:… det är brottsligt att låna ut sin bil till någon som är berusad?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.