Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

En vanlig dag i ett GRÅTT Vinterland

Intressant att huvudet och övriga kroppen kan ha skilda uppfattningar om uppgåendet. Idag så var kroppen sliten och inte speciellt angelägen att lämna sänghalmen, medans huvudet tänkte YES ännu en intressant dag och nya möjligheter..

Jag började dagen med att köra Irene, den Tyska volontären till flyget i Umeå. Det var en trevlig resa och full med prat om hur hon trivs och vad som vi ska göra under julen. Efter att ha lämnat av henne på Alvik så for jag till Jula, detta mekka för hemmafixare och andra. Efter en snabb inköpsrunda så ställdes kosan åter mot Robertsfors.

På The Globe höll Hustomten på med att måla taket i entren och jag kastade mig över e-post och ladda ner bilderna från Lussevakan. Dessa skall läggas ut på nätet för allmänt beskådande. Det var en osedvanligt lyckad kväll och vi kommer att samarbeta mer med kyrkorna och övrigt föreningsliv från gång till annan.

Jag fick även ett intressant samtal idag från Ungdomsstyrelsen och snudd på samtidigt så fick jag ett mail från hon som håller på med Näringsliv. Bägge handlade om det som vi utvecklar mest just nu – Ungdomsdemokratin.
Ungdomsstyrelsen ville veta vad vi gör och hur unga får vara med och mailet handlade om att kommuner runt Östersjön också var inne på samma spår. Tranemo var i uppstartsfas och tyckte att Robertsfors borde göra något liknande. Men visste då den personen vars vi står idag??? Skulle inte tro det. Vi ligger framme i andra kurvan mot sista rakan innan mål och dom har just lämnat startblocken. Det hördes i alla fall som så.

Ikväll så har vi varit och träffat en salig blandning sossar från hela kommunen. Vi var på Träffpunkten i Sika på Julgröt. Denna årligen återkommande tradition är en trevlig begivenhet eftersom man träffar alla kompisar från Norr till Söder, Öster till Väster inom kommunen. Huskorset hade även turen med sig och vann pris i ett av alla lotterier dagen till ära. Och hon valde rätt pris så här i Juletider, chokladasken. Den är aldrig fel att ha!!

Väl hemma så var det dags för julstädning i alla dess former och Huskorset som är justerad agerade pekpinne på vad som jag hennes undersåte fick utföra. Jag fick även förmånen att besöka både uthus och vinda i jakt på ett antal dörrar till lillans rum.
Jag hittade allt det jag skulle ha. Började även med att såga en bräda till badet sned. Ett sånt klommer man är!!!!. Ner i källaren och kastar mig över el-hyveln som lyckas slå bort en stor flis som måste limmas. stor och stor, den kunde liknas vid ett pekfinger i storlek. Målade sen om badrumsdörren vid biblioteket.

Sitter och har sett en Indisk film och slås av hur lika men ändå olika vi är. Tänk vad indiska kvinnor har fått utstå för att det Patriarkala samhället har bestämt något. Är man änka som barn så ska man institutioneras, och glömmas bort

Visste du att:… Thomas Alva Edisons barnbarn Jean Edison skänkte $15 miljoner av sitt arv till förintelsen-revisionister?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.