Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Räkenskapens tid är nu eller har jag städat mitt skrivbord.

Idag så väckte Millas mirakel mig och Huskorset på slaget 0600. Det kändes okristligt tidigt att vakna så här tidigt efter några dagars lättja och sjusoveri. Kroppen är fortfarande inställd på att kliva upp en bra stund efter niosnåret och inte att vara den som eventuellt är satt att väcka tuppen. Vi landade i Robertsfors vid 6.48 och jag skulle låna huskorsets bil idag för att frakta glass till Globalen. Men säg den glädje som varar för evigt, bilens batteri var ju inte direkt välladdat. Eller rättare sagt TOMT, så det var ju bara att lämna den med laddaren i och knata över till The Globe.
Jag städade undan på skrivbordet och gjorde bort alla räkningar som låg i systemet. Det var en hop med fakturor som konterades och attesterades innan jag övergick till att hitta ett Biljardbord som har varit efterfrågat i ett par månader. Och nu är det beställt och klart.
För att lösa transporten så bestämde jag mig för att köra hem det justerade Huskorset och byta bil från den Blå faran till den Gröna Grodan. På vägen till Ånäset så plockade vi upp Hustomten som blev blixtinkallad för att hjälpa till med transport av glassfrys med innehåll. Det var kul att se att han hade överlevt helgerna utan någon större viktökning.
Efter transporten så for jag till maktens boning (kommunhuset) för att lämna en del papper och städa i min hylla på kontoret där.
I skiftet mellan eftermiddag och kväll så kom svåger och svägerska från inlandsmetropolen Vilhelmina. Det var kul att dom änteligen hade tid att komma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.