Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

i sann ByggareBob anda eller en Gesälls bekännelser

Vaknade upp utsövd men kände inte igen killen jag mötte i spegeln i badrummet. Var det ansiktet kopplat till min kropp??? Detta är en fråga som man kan stöta och blöta länge.
Men efter två koppar kaffe så var ansiktet och kroppen anpassade för varandra mer eller mindre.
I dag skulle ett hål tätas eller snarare en dörröppning. Men först skulle alla element bankas möra så att fjädrarna i termostaterna började funka igen. Nu är jag ju inte orolig för att berätta om mina fadäser som en Byggare Bob utan jag kan likt Martin Timell berätta om dom framgångar jag röner och dom misstag som jag begår.
Vissa element var iskalla och det är inte roligt i ett hus av residensets storlek. Det kan bli för dj-ligt kallt fläckvis.
Huskorset visade hur det skulle gå till och jag följde som en lydig gesäll och insöp all kunskap hon delade med sig i denna tekniska kunskap. Vi hade tidigare i höstas lånat en värmekamera och kollat vars värmen tar vägen eller vart kylan kommer in. Tyvärr så åtgärdade jag detta inte då utan hade tänkt att göra det en annan dag, och den dagen inföll idag.
Så det var bara att ta fram fogskum och springa runt och fylla springorna med fogmassa. Fogmassa är ett intressant fenomen, ibland så kommer det på ställen som det inte är anpassat för såsom ren golvyta, stolssitsar, hyllplan, kläder och fingrar. Alla dessa ställen fick så även idag påhälsning av skummet. Skummet som är ett listigt fenomen är inte lätt att bli av med. Jag har fortfarande "krigsskador" på mina fingrar och händer. Vi försökte att bli av med det på alla upptänkliga sätt, T-röd, Diskmedel, smör, Aceton mm. Det enda som detta åstadkom var ett på uttorkade händer som fortfarande klippade när jag stoppade in händerna i mina bygghandskar. Samt att smöret inte ville användas som rengöringsmedel utan hellre la sig på tofflan och socken för att reta När klibbet kom i kontakt med handsken så inträffade något märkligt, klibbet stelnade och handsken satt som gjuten på fingrarna. Efter att ha vänt handskarna ut och in så släppte dock fingrarna från handsken. Men som en följd av detta så satt delar av handsken kvar på mina fingrar och gör så ännu. Men det försvinner nog vad det lider????????????????????

Visste du att:… världens största möbel är en träbänk på stranden i Masuhoura, Ishikawa, Japan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.