Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Ännu en helgdag eller den sista innan Påsk

Igår var det filmmaraton hemma, vi avrundade med En köpman i Venedig.
På slaget 0200 var det dags för Stadspojken att ge upp, då hade han hunnit snarka ikapp i soffan med den Nakna Kinesen ett antal gånger till blondinernas förtret. Han störde filmen??.
Men det var bara bra att han kastade sig i sängen och snabbt somnade om eftersom det skulle hämtas ved i Jomark på morgonen.
Kl 0700 så sjöng Sussie Tapper för mig och jag kände mig pigg o fräsch, i alla fall i nån minut. Jag tvärsomnade om och vaknade 14 minuter innan jag skulle vara i Jomark.
Men allt gick lätt och jag var framme innan den akademiska kvarten var till ända.

Jag, Erik o hans pappa fyllde snabbt släpet med pinnar i olika storlekar. På en halvtimme var allt lastat o klart, tänk vad mycket värme det kan lastas på en halvtimme.

Jag var hemma igen just före 1000 och kokade kaffe. Det är skönt att få en stunds kontemplation innan övriga huset vaknade.

Efter kaffet så skulle veden staplas i garaget, men innan jag kunde börja så var jag tvungen att städa till och det visade sig ta längre tid än väntat. Jag hittade mycket som jag likt en hamster har sparat som bra att ha saker.
Men idag så mötte många av dessa sin slutpunkt i garaget. Jag gjorde upp en brasa ute och skickade upp dom i rök.

På kvällen så visade jag o Lena upp The Globe för Urmodern, så att hon kan åka hem och ha vetskap om hur sonens arbetsplats ser ut och vad han pratar om när det gäller husets förändringar. Både jag o Lena fick beröm för våra insatser i förändringen av huset.

Tillbaka hemma i Ånäset så fick jag kasta mig iväg för att fixa kablar på UG för ett nattLAN. Jag passade även på att besöka Magda, den nya volontären. Jag kopplade även in deras nya dator så att dom kan hålla kontakt med omvärlden.

Efter middagen så var det buskis med Eva Rydberg som gällde. Men både Stadspojken och den Nakne Kinesen var slitna så som somnade tillsammans på soffan. Men när andra akten började så vaknade även Stadspojken.

Visste du att:… etylmerkaptan (C2H5SH) och butylselenomerkaptan (C4H9SeH) är världens mest illaluktande ämnen? Stanken beskrivs som en blandning av rutten kål, vitlök, lök och kloakstank

En kommentar

  1. Siwan Norén

    Det var verkligen ett trivsamt hus -Ungdomens hus i Robertsfors och måste vara ett eldorado för ungdomarna att få vistas där på sin fritid.
    Att det lagts ner åtskilliga timmar på att göra det trivsamt fick jag verkligen bevis på och måste erkänna att jag är imponerad över vad Michael har åstadkommit. Lena visade också stolt upp vad hon har gjort för att bidra till trivseln! Nyfikenheten har väckts hos mig och tänker göra studiebesök på några ungdomsgårdar i Uddevalla med omnejd för att se med vilket engagemang kommunen tar sig an ungdomarna här – morgondagens beslutsfattare.
    Kram från Urmodern

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.