Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Det börjar bli lite varmare i luften eller kalendern fylls snabbt med nya aktiviteter

Idag var jag i Schtaan på ett seminarium om att utveckla ungas fritid och organisering. Det finns en stor oro i många läger att unga inte vill engagera sig i föreningar och dess styrelser. Dom flesta lyfte fram att det fanns stora problem att få in unga i styrelser, både politiska och vanliga föreningar, t.ex. Idrottsklubbar och annat.
Men öppnar vi egentligen dörrarna, vill vi ha in dom och lyssna på deras önskemål, förslag och krav eller blir dom snart en belastning.
Vet ni egentligen vad dom unga vill, ibland tror jag mig veta och ibland står man bara häpen och fattar ingenting om vad dom vill innerst inne. Ibland vet dom nog inte det själva heller. Betänk då att jag ska ju ses som en "expert" om vad unga vill.

Jag har förmånen att sitta i några förenings- o bolagsstyrelser och valberedningar och det märks alltid när vårvintern börjar rulla in. Hur då??
Joo, alla dessa kallelser som kommer och planeringar för årsmöten som skall göras. Det ska skrivas verksamhetsberättelser, verksamhetsplaneringar, valberedningar skall träffas och nya laguppställningar ska manglas fram. För man vill ju skapa det starkaste och mest vinnande laget som man kan få.
Och varje år så sitter man där och tänker, nää nu ska här föryngras och hur går det!!! Joo ibland så kan man ju "kidnappa" någon ung att vara med, men då infaller nått annat. Ger vi dom utrymme att synas och höras, eller tar det GAMLA gardet över och kör med sin traditionella härskartaktik över och talar om var skåpet står???.

Det finns mycket att göra när det gäller morgondagens beslutsfattare. Men vi måste börja med att diskutera med dom som dom individer dom är och inte se dom som mindre vetande. Ungdom är ju bara en kort inledningsfas in i vuxenlivet, då man ska ta ansvar för sina egna handlingar och gärningar.

Ikväll var jag på ett styrelsemöte för Leader UrNära. Även här så pratade vi om ungas engagemang och utvecklings möjligheter. Detta projekt får mogna till sig under tiden som Laggruppen läser in sig på vad U-land och U-mojjen. Förhoppningsvis så kommer man att fatta ett positivt beslut i frågan på nästa möte.

Men det är ju kul att se på de unga engagerade som vi har i vårt Ungdomsfullmäktige och den positiva syn som en del av kommunpolitikerna har för ungdomarna. Nu ska de även få vara med och annordna nästa kommunfullmäktige som blir på The Globe den 25 februari

Visste du att ? En faktoid är en felaktighet hållen för att vara sann; den tas som ett faktum men är inte det. Begreppet lanserades av Dagens forskning och är ej vedertaget (NE, SAOL eller SAOB). Etymologiskt är det en sammansättning av latinets factum och grekiskans oid; ’något som liknar fakta’. Med risk för svår språkförbistring så förekommer ordet ’factoid’ ymnigt på engelska i en annan betydelse: småfakta, kuriosa, typ visste du att..?.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.