Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Kraftsamlingen eller en dag då mycket tänktes o även gammalt kom upp på bordet.

Igår var vi på Kraftsamling på Tingshuset i Ånäset. Vi var ett 20-tal tappra som mött upp för att dels få information om vad som händer & är på gång i kommunen. Men även för att diskutera fram idéer som man kan ha med sig för att utveckla kommunen.
Ett mycket intressant och givande sätt att spendera sin lediga dag på. Det som slog mig när det var dags för sammanfattning av grupparbetena var att man har haft många kreativa och visionära ideer både nu och förr. Men ibland är inget som man tror på förhand, man kan ju nu med facit i hand se att många av dessa tankar skulle fått en högre prioritet än de fått. Tänk om man sagt JA för en Travbana i Gumboda för 20 år sen när den iden kom upp. Hur hade det varit idag om man tagit dom beslut som behövdes. Hade vi kunnat ha en stor magnet för allt travfolket i Sverige.
Eller tanken som också fanns vid den tiden om en Internationell storflygplats för regionen, likt det som Socialdemokraterna har i sitt lokala partiprogram. Hade vi då kunnat flyga direkt till Bryssel från RobAirport idag.
Eller tänk om man lyckats med att få hit IKEA eller GeKås i Ullared som man också har haft uppe tidigare. Hur hade kommunen sett ut då? Ja detta kan man fundera på i alla upptänkliga sätt, utan att någonsin få svar på det. Funderingarna finns ju fortfarande och lever där om än något tillbakadraget. Men fort kan man ju damma av alla dessa gamla ideer och aktualisera dom. Det hade varit kul att se responsen om politiken enas och går ut med en röst och säger att vi vill ha något av ovanstående i kommunen och skall göra vårt yttersta för att försöka. Tänk om!!!!!!

Men redan nu på Tisdag är det ett intressant möte på Gropen i Robertsfors, som jag har tänkt att glida in på. Det är S-kvinnor i Robertsfors som har bjudit in riksdagskvinnan Britta Rådström. Hon ska bl.a. berätta om vad som händer i Riksdagen, vad är på¨gång i politiken och varför behövs S-kvinnor i debatten. Detta tycker jag verkar vara ett intressant möte med många intressanta frågor.

Idag har jag gjort något absolut nödvändigt. Jag har gjort om fönstret inne. Tanken att det skulle vara snett i alla evinnerlighet gjorde mig nästan yr. Så jag tog bort allt och började om från början och nu är jag helt nöjd med det resultat som det blev. Jag grundmålade allt och såg genast att detta var det rätta.

Visste du att… eskimåerna, är den enda etniska gruppen i världen som, saknar könshår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.