Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Snöröjare eller ett röjande av snö

Imorse så vaknade jag upp till ännu en snöfylld dag. Det har varit några stycken i rad nu eller i alla fall fyra för denna gången som det har snöat och varit häftiga vindar. Och vem vet om det är slut med det, det är fortfarande snöoväder utanför residenset.

Idag så har jag likt Madonnas "Like a Virgin" utfört något som jag som borne stadspojken inte nånsin gjort tidigare. Vad?? Jo idag har jag skottat snö från taket på utbyggnaden och balkongen. För många av er därute med platta eller svagt lutande tak som utbyggnaden så är det ju ingen nyhet. Men för mig som stadspojken är det en ny upplevelse.
Huskorset höll mig under noggrann kontroll så jag varken föll över kanten eller fick en hjärtattack på kuppen.
Jag har väl även skottat bron ett tiotal gånger idag samt sett till att den lille kinesen haft det lätt att ta sig ut för att lufta sig.

Igår var vi på Rockkarusellen på The Globe. Som vanligt var det en full bil från Ånäset med mig och juryn. För er som inte kommer ihåg så består den av Huskorset, Blonda Lena, VolontärMagda o VolontärIren.
Det skulle varit fyra band som tävlade, men väder, vind och sjukdom satte stopp för tre av dem. Men det gjorde inte så mycket, bandet som kom var ett gäng proffsiga killar som spelade en bred musik med allt från Jazz till hårdrock o punkinfluerade låtar. Efteråt så äntrade husbandet, Summoned Tide, scenen med hustomten Rikard som leadguitarist och den övriga sättningen. Dom körde en 40 minuters konsert
Efter det att husbandet lämnat scenen så åkte Stadspojken med alla brudarna för att droppa av Blonda Lena på en klassfest. När vi for var det likt Elvis " The King has left bygnnaden,
När vi släppte av Blonda Lena så gjordes det upp om att jag skulle hämta henne när hon ringde. Vägen till och från Kålaboda var vild tack vare snöovädret. Det var drevat från Ultervattenkorsningen vid Fagerliden och ända hem till Ånäset. Vägen var likt ett vindpiskat hav och bilen som en båt parerades alla dessa vågor.
Väl hemma så kastade jag o huskorset framför TVn och tittade på film. Jag återvände ut på det stormpiskade havet eller snarare vägen till Kålaboda vid halv tre för att hämta hem Blonda Lena.
Nu är det dags att kasta sig i snarkofagen för att möta ännue en dag en ny arbetsvecka full med oskrivna blad och ännu inte beslutade möten. Den kommande vackan blir en tuff och lång vecka med mycket att göra

Visste du att… ’Babben’ Larson var tvungen att gå upp nästan 100 kg inför sin roll som stå-upp komiker på Norra Brunn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.