Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

En ny vår randas

Jag skäms över min lathet. Ja jag är väl inte lat direkt så sett, men när det gäller att blogga. Jag hade bestämt mig för att vara seriös i mitt bloggande och uppdatera den dagligen med allehanda ting. Men hur har det gått?? Nu känns det som om jag är inne i en fas där jag kanske kan lyckas att vara uppdaterad. Men det kan vara som med motivationen att träna, om det tar emot eller man inte tycks ha tid så kan man legalisera att man står över en dag eller två. Då är man fast igen och det blir bara längre och längre mellan gångerna.

Jag var till Berlin för en vecka sen och kunde där konstatera att det är en hyfsat stor stad. Eftersom det var min första tripp till Berlin så hade jag dålig koll på hur man tog sig mellan Tegel och hotellet.
Efter att ha frågat mig fram så fick jag tips på att jag skulle åka buss. Sagt o gjort, köpte en bussbiljett a la 2.10 € och klev ombord. Jag behövde ju inte vänta på bussen som vi i kommunen är vana med, eftersom det gick en ny buss var 4e minut.
Jag skulle byta buss vid stora järnvägsstationen och byta till en buss som kunde ta mig till SonnenAlle.
Som den kulturgeograf jag är, så såg jag fram mot att få se staden genom sidorutorna på bussen. Det visade sig "bara" vara 61 busshållplatser mellan flyget och hotellet.
Efter närmare 2 timmars sightseeing i två bussar så hade jag fått mycket nya intryck innan jag checkade in på hotellet. I receptionen så fanns inte bokningen utan jag fick vänta i tio munter innan dom hittat mig i all datatrafik in till hotellet. Som plåster på såren så fick jag ett rum några våningar högre än mina kollegor, ungefär 7 för att vara exakt med en utsikt över hela centrala Berlin. Den är inte liten den staden. Men varför reagera över detta med bussen?
Jo hur hade det sett ut om vi haft bussar som gick var 4e minut. Hade vi då kanske haft fler dagspendlare från kommunen? Ja vem vet.
Men nog borde vi väl kunna ha mer bussar som stannar på hållplatserna i kommunen. Detta märkte jag av även nu i helgen när jag var in till Umeå på grabbfest eller var det herrmiddag med mina gamla jobbarkompisar på HamnMagasinet.
Jag hade tre alternativ att välja mellan, åka hem 1900, sova över eller köra bil. Jag valde det sistnämnda eftersom middagen serverades först vid halv nio. Nu ser jag inte detta som direkt problem att jag inte fick dricka öl eller vin eller whisky. Men nog hade det varit trevligt om man kunde ha fått ta en avec och sedan veta att man kan ta sig hem under kvällen.
Förresten TACK Folle för maten och Danne för att ni fixade denna trevliga kväll.

Ikväll när vi kom hem så lurade Huskorset i mig stuvad uppstekt palt med ursäkten att det behövs om man ska jobba hårt. HÅRT???? Jo hon hade bestämt att vi skulle fixa lite i källaren. Snäll som jag är och stinn av go´palten så följde jag henne snällt ner i källaren. Där i källarhålorna blev jag fast till slaget nio då det kärvänliga Huskorset ansåg att jag varit duktig nog. Men nog blev det skillnad alltid??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.