Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

En bra o givande dag men bedrövlig på något sätt ändå.

Igår så for jag och Huskorset samtidigt till jobbet den nakne kinesen satt huttrandes i baksätet och funderade troligtvis på vars värmen for.
Yrvädret Blonda Lena fick ligga kvar i sin snarkofag ty hon hade sovmorgon. Ibland är inte livet alldeles rättvist men helt okej ändå. Jag råkar också veta att när hon väl kom till skolan så var hennes två lektioner inställda. Lite surt att behöva fara till Skeå för att få reda på att dom är inställda.

Jag har reflekterat en hel del på den samhälleliga utvecklingen och att man från regeringen ursäktar sig på att det är det globala ekonomiska läget som ligger bakom att kommuner inte kan få extra pengar. Men att sänka skatter "för att få fart på hjulen", det går bra.
Än en gång så står alltså Alliansens fyra stora framför mikrofoner och kameror och ursäktar sig på ett eller annat sätt. Retoriken som dom kör med är genomgående att detta är en kombination av det världsläge som råder samt tack vare en misshushållning av tidigare socialdemokratiska regeringar. Jag vet ju inte om det ska heta misshushållning eller fördelningspolitik. Men det känns som om det är samma pengar man pratar om.
Jag kände vibbarna av valrörelse när jag hörde på nyheterna vid 10 att statsministern inte kunde lova men skulle se över hur man skulle kunna göra med kommunernas behov av ekonomisk förstärkning.

På kvällen var det Ungdomsfullmäktige och dom diskuterade nästa Ungdomsting och innehållet under den dagen.
Jag trivs med att lyssna och diskutera med den gruppen. Dom har oerhört mycket klokskap och kluriga idéer. Naturligtvis så går allt inte genomföra hur som helst, men ändå dom tycker något och har åsikter. Det är inte alltid så när man är på möten i liknande församlingar bland vuxna. Då är det många som tiger och samtycker trots att dom anser att förslagen som haglar över dom inte är bra och egentligen suger fett. Men tack vare ens politiska tillhörighet så följer man med i fåran och röstar som partiet vill. Det är bekvämast så i långa loppet, speciellt om man vill behålla vissa privilegier eller ha arbetsro.

Har hunnit gå igenom morgonens nyheter och stora händelser i VK, VF och Aftonbladet samt att jag har lyssnat på ett antal nyhetssändningar på P1 o P3. Det är fortfarande kärvt i världen, Sverige, Västerbotten och Umeåregionen. Ingen ljusning idag heller, men var lugna det kommer kanske till och med förr än man anar.
Och till råga på allt elände så förlorade hockeyLAGET i den första semifinalen igår, HV slog Frölunda hemma. Men grabbar ni tar dom i nästa match istället GO FOR IT!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.