Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Bloggen som är tillägnad ”Johansson i VF” eller hur ser det ut egentligen

Som "Tony Richardsson" brukar säga på Idrottsgalan "Jag är inte bitter!!!"
Men jag blev ledsen igår när jag fick läsa kommentaren i VFs artikel om Robertsfors, där kommunalrådet uttalade sig om nuvarande läge.
Dagens blogg är tillägnad dig, "Johansson" och ni andra som inte riktigt vet vad chefen över fritidsgårdarna gör. Enligt dig Johansson så verkar det som om jag oftast är borta från mitt ordinarie arbete antingen i Sverige eller Europa. Och att kommunen indirekt skulle kunna spara in mycket pengar på mig.

Under 2008 så fick kommunen igenom ett projekt genom Arvsfonden samt att Ungdomsfullmäktige gick med i ett EU-projekt "Be part of It".
Dessa två projekt har kommunal- och oppositionsråd godkänt att vi ska vara med i.

Mina resor under året.
Eu-projektet har haft två träffar under året. KickOff i Wien i februari och en avslutningskonferens i Venedig första helgen i december, till denna träff så åkte jag som vuxen ledare över åtta ungdomar.

I Juli, mitt under semestertid, så var det ett ungdomsutbyte i Polen. Jag åkte först ner över en helg i maj för att förbereda detta utbyte. Det var från början inte tänkt att jag skulle vara med som ledare på detta utbyte. Men eftersom dom ledare som finns på A-net var förhindrade pga sommarjobb mm så åkte jag iväg med åtta ungdomar under min egen semester och tillbringade en vecka sovandes på ett golv i ett klassrum tillsammans med dessa ungdomar. Jag hade ju kunnat avstå detta om jag velat och sagt till dom att ni får inte åka eftersom det inte finns någon ledare. Men jag valde att lämna Huskorset hemma under vår semester och se till att dessa ungdomar fick åka på utbyte.

I Augusti så var jag i Estland på ett fortsättningsutbyte efter det utbyte som vi anordnade i Ånäset under sportlovet 08. Detta hade jag förankrat med min chef, kommunchefen, att jag ville följa denna grupp eftersom jag höll i utbytet i Ånäset. (om allt faller väl ut så kommer denna grupp och jag åka på tredje träffen under sommaren i år).

En del ser det som semester och lyxigt att åka utomlands, jag åker och arbetar samt att jag har ansvaret över deltagarna 24 timmar om dygnet. Jag ser till att dom kommer tryggt fram och åter samt att det inte inträffar något under resan. Det är ett stort förtroende att få ta hand om andra föräldrars barn/ungdomar. Dvs inget party och rumlande all night long.

Mina resor i Sverige har bl.a. bestått av att jag varit i södra Sverige och hämtat hem möbler, teknik och annat till fritidsgårdarna. Detta har finansierats av Arvsfondsprojektet. Det har nog varit sju eller åtta resor totalt. Anledningen har varit att jag har inte haft råd att handla nytt, utan hittat "guldkorn" bland många konkursauktioner i södra Sverige. Jag har suttit i lastbil från Robertsfors till Stockholm, varit ständigt tillgänglig och arbetat under resan. På hotellrummet så har jag gått igenom min mail och skött allt administrativt arbete. Jag har inte heller tagit ut några traktamenten under mina resor.

Jag var i Jönköping i November med tre fritidsledare på ett seminarum. Detta finansierades av ett kompetensutvecklingsprojekt som vi har fått genom en ansökan hos Ungdomsstyrelsen.

Till detta så har jag varit på fyra-fem träffar med nätverket för fritidsgårdar i länet.

Fritidsgårdsverksamheten i Robertsfors hade under 2008 en budget på 1 140 000 kr+ 105 000 kr i investeringsbudget.
För dessa pengar så har vi:
Tre heltidstjänster samt 8 timtidare
tre fritidsgårdar i kommunen som har öppet fyra kvällar i veckan,
skolfritidsledare i elevuppehållsrummet på Tundals högstadie
skolfritidsledare på The Globe som elevuppehållsrum för Jenningsskolans elever.

Vid årsskiftet så fördes 250 000 kr tillbaka, eller ca 22% av min budget.

Jag kan ta att få hugg och slag för saker jag gör fel eller glömmer att göra. Men till dig Johansson och andra som funderar vad jag sysslar med. Kom gärna in på The Globe. Jag sitter där måndag till torsdag och på fredagarna är jag på A-net i Ånäset.
Jag är oftast där mellan 0700-1700 ibland längre beroende på om det är något möte med ungdomsfullmäktige, fritidsledarträff eller om jag bara får gå in och täcka upp för sjuka fritidsledare.
Kom gärna in på en kopp kaffe så kan vi diskutera hur vi tillsammans i kommunen kan utveckla ungdomarnas fritidsaktiviteter till att bli ännu bättre

Nu ska Stadspojken ut och vädra den Nakne kinesen i solen.

En kommentar

  1. LHS

    Du är en kraftfull och dynamisk man. Du uträttar mycket och det mesta är bra. Inget av det du gör sker i det tysta och i de flesta fall är det bra, eftersom det du gör faktiskt sätter Robertsfors som ungdomskommun på kartan…

    Men när man gör stora saker och inte skäms för det, finns det alltid små ynkliga människor som blir sjuka av avund…

    De ska man aldrig ta nån notis om eller ens bemöda sig om att svara… Så länge det du gör och har legitimitet genom att du använder pengarna försiktigt och får fart på verksamheterna ska du aldrig vara rädd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.