Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Tack för den respons som jag fick på min förra blogg, men nu över till något annat.

Idag har jag varit i Luleå med Eva, Karin o Rikard på seminarium med Ungdomsstyrelsen och lyssnat på bl.a. två undersökningar som dom har gjort. Vi lämnade kommunen bakom oss vid 7-tiden och var hemma vid 18-tiden.
Fokus 08 – En analys av ungas utanförskap. Rapporten handlar om ungdomars levnadsvillkor och ungas upplevelse av sin situation i några utanförskapsområden med särskild inriktning på utbildning och arbete. De områden som har studerats är Husby i Stockholm, Hjällbo i Göteborg, Rosengård i Malmö och Araby i Växjö.
Ung idag 2008 – En beskrivning av ungdomars villkor. Vilka möjligheter till inflytande och delaktighet har unga, hur mår de, får de utbildning och arbete? Ung i dag 2008 är Ungdomsstyrelsens tredje sammanställning av indikatorer från 16 myndigheter om ungas levnadsvillkor.
Men dagen började med att Luleå fick beskriva hur man jobbar mot ungdomar och vilka frågor o aktiviteter som är i pipen just nu.

Det är intressant att lyssna på hur det ser ut i större städer och sedan när man tittar tillbaka på Robertsfors så kan man se tydliga likheter i många delar men en hel del olikheter också.

Under eftermiddagen så presenterade Skellefteå hur man arbetade med internationella ungdomsfrågor. Det känns kul att man nu har hittat fram till vad man vill och hur man har tänkt att jobba.
Det är kul när man får höra att vi i Robertsfors är duktiga, eller till och med bäst när det gäller internationella ungdomsaktiviteter. Nu är inte detta mina ord utan det var vad Flisan o Östen från Skellefteå påtalade vid ett antal tillfällen under deras presentation.

När vi åter styrde kosan hemåt så kunde vi inse att det fanns en hel del av det som dagen bjöd på kan komma att modifieras och anpassas till vår verksamhet

Väl hemma hade jag tänkt att ta på mig ByggareBob outfitet och fortsätta med husets yasuragi, men Puckly och Drömfåren konkurrerade med John Blund att få mig att sitta i soffan o sova framför TVn.

Jag måste bara säga en sak – FRÖÖÖLUNDA GO FOR IT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.