Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Nää nu blommar eller kommer snön fortfarande

Häromdan så pratade jag med Urmodern. Som vanligt vid den här tiden på året så börjar hon och min syster i Bohuslän börja ställa frågor om vädret.

Urmodern hade blommor utanför fönstret. Hon berättade med all säkerhet vad det var, men Stadspojken är ju inte känd för att vara en Hortonom eller så.

När hon frågade mig om hur långt våren kommit så blickade jag ut över Storgatan och insöp vad jag såg.
Jag meddelade henne att nog är våren i antågande, det var den tolkning jag gjorde när Storgatan var fri från snö och is. Jag berättade även att vi hade en 50 cm snö i dom oplogade områdena samt att snövallarna var upp emot 3 meter.
((För en mor till en sörlänning så är detta inte alltid lätt att förstå varför den lille klimpen ska bo så avlägset.
Konstigt jag tyck att dom bort långt bort, i alla fall lika långt bort för oss alla. Men den tolkningen är jag ensam om när jag pratar med mamma eller min syster.))

Ett annat säkert vårtecken är att den Lille Nakne Kinesen börjar få en annalkande solbränna i form att skifta från BabyElefantGrått till att växla mot brunt.

Men detta var innan vi hade -21,5 igår morse och det lätta snöande som visat sig idag. Men förhoppningsvis blir det väl bara några flingor

Ps för ett antal år sen, kanske 5 så ringde min syster och pratade om allt möjligt. Hon passade också på att berätta att dom varit ute och fiskat med båten. Hon frågade mig om vi hade hunnit sätta båten i sjön, Tryssjön. Jag svarade ärligt att det var lite svårt eftersom vi fortfarande hade 70 cm is på sjön. Detta fattade hon inte utan frågade än en gång om vi hade sjösatt båten. Jag talade om för henne på nytta att det var 70 cm is och att jag likt en annan Jesus varit och gått på sjön på förmiddagen. Men jag är inte riktigt säker på att hon nånsin förstod detta. Det var ju trots allt i slutet av April och våren stod i full blom i Bohuslän.

De som aldrig anstränger sig att göra mer än de får betalt för, får heller aldrig mer betalt för det de gör – Elbert Hubbard

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.