Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

En helg med kompisarna på annsia eller var det Ansia

Har tillbringat helgen med ett gäng kompisar från hela länet, det är ett härligt gäng med god humor och härlig attityd. Vi hade mycket diskussioner om allt mellan himmel och gjord så som vanligt. Stämningen var hög som den skulle vara. Det var ju en av årets höjdpunkter – SAP partidistriktets årskongress. Denna gång så var det Lycksele som vi invaderade.
Det har hänt en hel del sen vi träffades i Vilhelmina för ett år sen. Men den goa attityden fanns där redan när vi landade i Lycksele vid halv 10. Det var många kramar och hälsningar innan mötet startade. I år så var jag med som ett naturligt bihang till Huskorset eftersom jag inte ingick i gruppen av delegater.
Lördag morgon så samlades den Robertsforska delegationen på OK i Robban. Eftersom vi bara var nio inalles så rymdes vi i två bilar. Vi som for var en brokig samling av S-märkta från Ånäset i norr till Djäkneboda i söder. Våran bil bestod av lika stor mängd män som kvinnor. Ett bra och jämlikt utgångsläge för helgen.

Jag har suttit längst bak i salen och lyssnat på alla diskussioner om det ekonomiska läget, den sittande regeringens passivitet och de arbetslösas frustration. Det har diskuterats om nivåer på ersättningar, försäkringar. Vad ska man ha kvar i plånboken efter att skatten är dragen mm mm. Men i stort så saknade jag dom stora diskussionerna i allt från hur valberedningen har arbetat med nomineringsunderlagen till vart en kommatering eller liknande skall sitta. Som ledamot i valberedningen var man ju som förberedd på att vi kunde få slag på skallbasen för ett dåligt utfört arbete eller kanske inte dåligt utan inte tänkt som andra.

Ibbe höll ett fantastiskt tal till oss i rollen som ny partisekreterare. Det var massiva applåder och stående ovationer efter hans anförande. Lycka till Ibbe, du har mycket att göra och jag ska sannerligen erkänna att jag skulle inte för en dag vilja byta med honom.

Anledningen till att denna blogg inte fanns här kl 0600 beror på att jag somnade med datorn i knät som så många gånger förr

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.