Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Nya tider är mer än en tidning och ett TV-program.

Nu har jag varit hemma i två dygn och har gjort en tvär vändning mot tidigare. Man vaknar som till när man har fått göra en 10000 mila service. Skönt att man kunde konstatera att det är ett virus på balansnerven. Men det gör ju också att många kan tro att man inmundigat ett eller ett par glas vin dagligen eftersom snedsteg och taskig balans följer med som ett brev på posten.

I förra veckan så gick jag kanske totalt 4 km, nu har jag tack vare eget driv och ivrigt uppbackad av ögonstenen Blonda Lena gått detta tre gånger sen jag kom hem. Jag har likt Gandalf tagit fram stavarna och begett mig ut på en något vinglig vandring, i raskt tempo, Ånäset runt.
Till detta så har det startat en tanke process att göra någonting åt alltihop hos Stadspojken, man skulle ju kunna rikta in sig på att vara med i Mr Beach 2010 eftersom uttagningen till årets mästerskap redan har gått .

Det är konstigt som det kan te sig här i livet. Det är ju dock skönt att man alltid kan ändra sig från gång till annan. Tänk däremot på de som är stock konservativa, typ Har jag gått o lagt mig så har jag gått o lagt mig. Där är det inte lätt att få till en förändring.
Detta gäller ju inte bara dom som passerar genom hälsoprogrammen på TVs alla kanaler. Utan även folk som är engagerade inom alla olika områden.
Jag kan garantera att DU också vet av en del som är konservativa i sten i princip. Jag har då mött många både bland folk ute på gatan, inom politiken, bland ungdomar, inom och utom Sverige, tjänstemän och andra yrkesgrupper inom offentlig sektor. Ja dom finns överallt!!!!!!!!!! Och ve o fasa man kanske är det själv utan att fatta det egentligen.

När jag var ute och gick idag så tänkte jag en hel del på alla dessa hälsoprogram som far omkring oss i alla former av media och som alla har sina egna lösningar till sunt leverne och viktfall. Men vilket är det rätta?? Är det Fettrik kost utan kolhydrater eller Banandiet eller Viktväktarna eller andra poäng och juicemetoder. Ja säg det men det viktigaste är nog att man är lycklig i sin tro att det man gör är det enda rätta.

När jag gick på Runö Folkhögskola 1989-91 så provade jag och några kursare på att fasta för att rensa lite skit ur kroppen. Vi bestämde oss för en 10-dagars kur med ned- och upptrappning från ’normal’ kost. Efter första natten så var det en som hoppade av p.g.a. mat abstinens. Det slutade med att det var bara jag och min kompis Kenta som höll ut hela vägen. Vi tappade nog en 5-6 kilo under dessa dagar. Och som den sanne Stadspojke som man är så kunde man ju inte sluta leva det normala livet heller trots fastan. Vi for och tränade på Gym Kenta o jag. Vi blev snart varse om att det saknades något eftersom vi blev yra och vimmelkantiga. Vi fick minska ner antalet kg på stänger och hantlar rätt radikalt under en två veckors period. Vi for även på McDonalds och andra mathak på studiebesök för att känna hur snabbmat och andra kokkonster luktade när man började bli ren i kroppen.

Och nu är jag inne i att tänka nytt o nyttigt för mig. Jag har ju tänkt bli en hälsosam Stadspojk som fortfarande har blick och smak för livets goda. Men för den saks skull inte låta bli att kasta mig över ett glas rött och en mogen camembert eller en blodig köttbit med en härligt fet sås till när suget och behovet faller över en.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.