Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Stadspojkens vingliga liv eller hur man ställer till det för sig

Sitter här och är förhållandevis nöjd med det jag har presterat under den gångna veckan, den första i resten av mitt liv.
Jag har hunnit med att gå fyra s.k. Gandalf-rundor (stavgång) runt Ånäset, ca 4-5 km i raskt tempo, ivrigt pådriven av ögonstenen Blonda Lena. Till detta kan man även räkna in ett antal timmar till i fysiska aktiviteter i olika former.
Till detta kan jag lägga 3 timmars fönstershoppande i Umeå igår, helt enligt ordinationen för att behandla yrsel och stappelgång. Jag och Ögonstenen följde med Huskorset till Ume. Hon skulle på det sista årsmötet i raden av många.
Det är konstigt hur aktiva vi är i föreningslivet när man börjar räkna ihop antalet årsmöten. Och samtidigt så har vi inte så många föreningar på vårt samvete. Men det drar ihop med ett 15-tal för oss två tillsammans. Men nu är det färdigt för denna gången, nu är det dags att ha verksamhet också.

Idag så har jag varit på jobbet och gått omkring på The Globe som en vanlig man. Men orken tröt vid lunch så jag valde att sitta hemma och arbeta under eftermiddagen.
Jag är både oerhört fascinerad och intresserad av den nya tekniken iform av mobiltelefon, bärbara datorer, Internet och trådlösa nät och den nytta man kan ha av den.
Detta gör att man kan ju faktiskt sitta och jobba i princip var som runt jorden, men ändå vara i direktkontakt med all som behöver få tag på en.
Naturligtvis finns det en baksida om man inte sköter det på rätt sätt och det är att man aldrig är ledig.
För er som vet så är jag ju även en aktiv Facebookare (FB). Det som känns fräscht med den är att man kan skicka ute en egen lägesrapport eller kolla hur läget är bland familjens medlemmar. Och behöver jag ha svar på en fråga eller få en önskan uppfylld så skickar man ut en blänkare på FB. Jag skickade ut en frågan om att få en inbjudan till det eftertraktade programmet Spotify. Det tog 13 minuter innan jag hade fått en inbjudan av min kompis Chris från England. Han såg min önskan på FB när han satt uppkopplad på FB utanför Köpenhamn. Så det är ett snabbt sätt att få svar på en del önskningar och frågor. Baksidan är ju naturligtvis at man kan sitta uppkopplad och bara surfa omkring och hitta nya saker mest hela tiden. Men det gäller väl att fokusera sig vad man vill och ska göra med nätet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.