Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Yrsel och elände eller olika från dag till dag

Nu efter att ha gått om kring som en yr man under två veckor så börjar jag bli måttligt road när det kommer över mig. Ena stunden känner man sig helt återställd för att i nästa kastas in i ett vingligt beteende.
Förra veckan var jag tillsammans med en grupp fritidsledare på en träff på Hotell Lappland i Lycksele. Där var jag yr och vinglig, inte på grund av destillat utan av att gå i dessa förhållandevis trånga korridorer. Det gjorde att ett kraftfullt tunnelseende kom över mig med vingel i bagaget.
Yrseln har även medfört en viss utmattning, så man har lätt för att somna och ta micropauser. Jag har även förberett den store hövdingen, min chef, om att jag när anfallen sätter in så tar jag och arbetar hemifrån. Det är då man kan hylla den nya tekniken som jag har gjort tidigare. Man är kontaktbar hela tiden.
Det är ju ändå lite speciellt att gå omkring och ta snedsteg och raggla till, speciellt om man ska sätta sig i bilen.
Vad tror mina medtrafikanter som ser mig, att jag är ett rattfyllo? Ja, troligen och jag hoppas att om någon så tror, kommer fram och ska stoppa mig så att jag får berätta varför jag är som jag är.
Eller som jag sa åt n´BussOve igår man får både känna på hur man rör sig som berusad utan vare sig berusningsyrsel tilltrasslade ledningar upp till kontoret. Samt att man får köra bil legitimt.
Det här med att köra bil. vän av ordning kanske tycker att det är märkligt att Stadspojken ska hålla sig på vägarna i sitt tillstånd. Jaa det kan man ju undra, en orsak är ju att man vill kunna ta sig hit och dit. Men en annan är att jag har inget fel på synen eller reaktionsförmågan.
Samma sak tycke man på STROKE-enheten, när Stadspojken redan efter 15 timmar vandrade omkring i salen och körde stretchning och yoga som en annan asiatisk instruktör. Antingen beror det på att man inte accepterar att bara ligg still eller så för att man vill snabbt tillbaka. I vissa fall så kan det nog ta uttryck som ren dumhet också.
Igår så var jag på en halvdagsträff om mål beskrivning och kriterier för lönesättning för oss i kommunen, nästan alla med chefsansvar var där. Det var en intressant förmiddag på Spiran. Vi skulle diskutera om mål för verksamheten och koppla detta till löneutveckling, detta ska seda köras med hela organisationen och redovisas på nästa träff i September.
Jag hittade den optimala modellen som vi inom fritidsgårds verksamheten ska arbeta efter. Nu kommer fritidsledarna att få fullt upp vid nästa fritidsledarträff och för att inte tala om vad som väntar Karin o Eva.

Jag har tagit ett radikalt beslut inför 1a Maj. Jag ska inte gå och demonstrera!!! Det finns inga ideologiska skäl som stoppar mig och det är med stor vånda som jag låter bli, men jag tror inte jag orkar gå hela vägen. Så i år får tåget klara sig utan mig. Jag tar kameran och sitter vid ett utvalt ställe och tar kort istället.

På tal om 1a Maj, dagen innan är det den stora VÅR dagen Valborg. Då ska stora eldar tändas, det skall sjungas i kör om vårens intåg i vår vardag, ibland besett av en skränig kör av fulla ungdomar. En liten uppmaning till Er där ute,
Vad gör ditt barn på Valborg.

Av tradition så sker dom flesta förstagångs fyllor under denna kväll.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.