Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

En himla massa olika saker eller en normal dag för Stadspojken

Idag har jag haft en mycket att göra, besöken har inte varit så många men desto längre. Kollegan Stefan från Skelltown var hos oss i timmarna 3 för att lära sig hur vi arbetar med vår volontärverksamhet i kommunen och inom A-net.
Stum och fläckvis häpen så fick han lära sig allt om vår hantering och om våra erfarenheter och misstag. Det är roligt när man ska lära ut det som man ständigt har i agendan, man tänker inte alltid utan man kör på i kända hjulspår. Detta är ett intressant fenomen att man inte sätter sig ner med jämna mellanrum och reflekterar mer än vad man gör. Men jag kan blygsamt konstatera att vi är h-vetiskt duktig på internationell verksamhet i denna häringa kommunen. Detta gäller inte bara för vårt närområde utan faktiskt sett över hela Sverige
Kollegan Stefan var också förbryllad av att The Globe inte såg ut som hans eget crib i Skellefte (E-fyran). Jag gav honom en del tips om var man kunde hitta både möbler, teknik och annat som man skulle behöva i Skellefte.
Vi tittade runt på några auktioner och kunde konstatera att det var en hel del intressant till salu, en storarksskrivare (64tums ark = schyssta konsertaffischer)för 10500 som hade ett nypris på drygt 80000kr eller ett utrop på 170000 blyertspennor för 3000kr, det är inget högt pris per styck, 25000 skriv- och anteckningsblock för 4000 mm mm.
Det fanns även en hel del annat bland utropen och vi satt och diskuterade om hur det skulle se ut om kommunerna anammade trenden att handla på auktion. Skulle man spara in något, jaa troligtvis men är man beredd att ge sig in i det? Vi kunde ju konstatera att det finns en del hinder innan man ger sig i kast med detta.
Under de tidiga kvällen så var Stadspojken, Huskorset och ögonstenen Blonda Lena på trafikskolan för att få handledarintyg för att kunna ägna oss åt dena familjeaktivitet. Nu gäller det att samla på stora grusplaner i kommunen så att vi kan förmedla våra trafik(vetts)kunskaper till den oinvigda.
Lilla Lena kommer få köra runt runt tills hon alldeles förvirrad och yr kan behärska både draglägen, undanmanövrar, koll på alla speglar i följd, krypkörning och andra pillemariska grejer som är kopplat mot bilkörning.
När Stadspojken väl var hemma i Residenset igen så kunde han konstatera att alla dagens händelser sammantaget skapat en viss trötthet som satt sig på balansen. Han får väl inse att det bara snart har gått två veckor av åtta. Long time Left before he is free from it

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.