Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Droger av allehanda slag och en luktande fisk som är god

Intressant rubrik?? Vi får väl se om jag kan leverera något matnyttigt.
Nu var det några dagar sen sist. Vi har passerat 1a Maj då vi, Huskorset och jag, manifesterade.
I år så valde jag dock bort promenaden p.g.a. rädsla för att vimmelkantigheten skulle slå till under demonstrationen.

Idag har jag varit i Lycksele för att koppla ihop fritidsgårdsfrågor med drogförebyggande.
Detta var min första samling i rollen som Drogsamordnare. Vi fick reda på hur Länsstyrelsens samordnare ser på frågan och vad man kommer att rikta in sig på. Han lyfte även upp att han ville dra nytta av våra kunskaper och nätverk. Det känns skönt att hamna i "ett team" där man också ska bidra med de kunskaper man bär med sig och inte bara får allt serverat i en braattha-väska.

Vi skulle även gå igenom hur det ser ut i resp kommun. Här hade Stadspojken det lite tyngre när han insåg att han inte var så insatt som han trott, men det visade sig att vi hade en hel del förebyggande färdigt och även en hel del policydokument som redan var tagna av kommunfullmäktige. Nu gäller det bara att läsa in sig på dessa för att jag ska få än mer kött på benen i kunskap.

Vid halv 4 var mötet klart och jag ställde kosan åter mot Robertsfors. För att göra resan lite kortare så klarade jag av några viktiga samtal och sedan så gick jag helt in för att lyssna på slutet av Änglar & Demoner. En oerhört fascinerande berättelse, den kan vara hur sann som helst i sitt uppdiktade verk. Det tycker jag är bra när man hittar böcker som känns sanna trots sin fiction.

Jag hade samma känsla av Guillous böcker om Hamilton. Där han hade kopplat verklighet med fiction, eller var det fiction?

Ikväll har vi ätit Surströmming, en fantastisk delikatess som skapar ordentligt med snålvatten.

Jag vill även börja passa på att slå ett slag för ett viktigt val som kommer att ske i juni, valet till EU-parlamentet. Jag har ju mina kandidater klara från mitt parti.

Men det är inte det som är det viktiga, det viktiga är att du tar ditt demokratiska ansvar och gör din röst hörd för att Norrland ska synas på EU kartan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.