Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Ensam hemma o tomt utan Huskorset eller en Himla blandning

I Fredags så hade vi besök av våra kompisar Timo o Åsa från Ume. Det var en trevlig kväll med mycket räkor, aioli ost och skratt o glatt humör. Det är skönt att få sitta runt matbordet under flera timmar och bara prata, diskutera och t.o.m. argumentera med likasinnade.
I arla morgonstund på lördagen så for Huskorset på utbildning i Skellefteå – 600 ledare.
På morgonen satt jag och Timo och diskuterade folkhälsa. Han berättade en hel del om det som kommer hända den 6e juni i Umeå under Svenska motionsdagen.
Svenska Motionsdagen som startades på initiativ av Korpen. Syftet med dagen är att ge det lokala föreningslivet, kommuner och företag möjlighet att tillsammans bjuda på aktiviteter som inspirerar och som förhoppningsvis leder till fler fysiskt aktiva.
Svenska Motionsdagen anordnas på nationaldagen den 6 juni runt om i hela Sverige. Svenska Motionsdagen representerar det svenska engagemanget i WHOs världsomfattande Move for health day. Det är intressant att se hur svenska Korpen har utvecklats till att bli en modern och fräsch rörelse.
Vid 12-snåret så var det bara jag och den Nakne Kinesen kvar hemma. Vi tog oss några välbehövliga varv runt den vanliga rundan. Sedan skulle jag ägna mig åt lite arbete, men av det blev det intet. Jag fastnade i Facebook, samt att jag satt och halvsov i fåtöljen med datorn i knät som en varm sovande hund eller katt. Inte blev det mer aktivitet under kvällen heller, då zappade jag runt på TVn som bytt leverantör från Robert o Boxer till Telia. Vi kör nu via bredbandet och har helt plötsligt fått både bättre ljud o bild. Det visade sig att det var en uppsjö av intressanta filmer på dom olika kanalerna.
Jag försökte städa i utbudet genom att skapa en egen kanallista. Men inte håken funkade det som jag tänkt. Jag tror t.o.m. att jag efter den manövern fick ytterliggare sportkanaler. Och det känns ju roligt för oss som "verkligen är ute efter att se alla dessa sportprogram" eller hur är det egentligen med det.
Jag har ju alltid tyckt att det är ett stort utbud av sport på dom svenska kanalerna och känner inga behov av ESPN, ViaSatSport, Eurosport2 mm mm. Möjligtvis om det skulle vara motocross eller amerikansk fotboll, men hur ofta sänds det då??

Igår när Huskorset kom hem så märktes det på argumentationen att dagarna två på Medle hade varit fyllda med en mängd intressanta diskussioner, föredrag, grupparbeten mm. Så under kvällen var det planering av aktiviteter av allehanda slag som Nysätra S ska genomföra.

Men DU en uppmaning – den 20 maj kommer Aschberg och Fylking till Ånäset under sin vandring till Haparanda. Gör ett slag i saken och stöd Prostatacancerforskningen genom att ge ett bidrag till den insamling som Nysätra S-förening gör utanför ICA i Ånäset. Alla pengar som vi samlar in kommer att överlämnas till dessa herrar då dom passerar genom Ånäset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.