Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Kors och tvärs eller fram o tebaks

Ännu en vecka till ända och en ny randas för Stadspojken.
Förra veckan var en händelserik vecka med mycket nya kunskaper och information. Jag började med att vara i Piteå på drogsamordnarträff med kollegor från både Väster- och Norrbotten.
Det var min första träff eftersom jag är hyfsat ny som samordnare i dessa frågor. Det var mycket information om hur man kunde jobba med dessa frågor, vilka droger som "är på tapeten". Det finns mycket droger som man kan beställa hem helt lagligt på nätet. Allt ifrån svampar till olika teér. Nu inför skolavslutning och sommarlov så diskuterades det även kring dom som gör debuten under dessa dagar. Vi pratade också en hel del om langning och vem dessa skumma individer är. Eller ser dom ut som du och jag??

Vet ni själva vad era telningar gör på avslutningen??

Efter Piteå så var det dags att styra kosan söderut. Först en avstickare hemma i Ånäset och via The Globe och träffa Rickard och Karin som hastigast.

I Sollefteå var det en träff för nationella EuroDesk kontor. Stadspojken hade en roll som nestor och grumpy old man på denna träff.
Vi är en skara av ca 900 "kontor" i Europa som arbetar med information om EU och vad som finns för den yngre delen av befolkningen.
I Sverige är vi 25 kontor från norr till söder. Det är allt från volontärverksamhet och utbyten till studier, jobb och bostad i andra länder inom EU.

En kvällsaktivitet var att åka flotte på Ångermanälven. Det var den gamle långfärdsåkaren Håkan Westin som hade sadlat om och startat upp ett adventureföretag med flottar, bastu, restaurang och konferensaktiviteter som hade ordnat kvällen. Vi fick även lite skvaller om några av hans fd konkurrenter bl.a. Gunde och DeZolt.
En annan aktivitet för en del var att se på ChampionsLeague mellan Man United och Barcelona. Själv så såg jag första halvlek o jobbade med en del administrativt arbete istället.

I helgen så har jag varit på min första fotbollsmatch i denna bygden, det var NIFs Damer som spelade i Flarken.

Anledningen främst var att Blonda Lena var med i laguppställningen. Jag insåg där hur oerhört viktigt det är med alla ideella krafter och volontärarbete för en liten förening.
Jag hamnade direkt rätt in i hetluften och erbjöd mig att ta hand om entren. Ett mycket bra sätt att lära känna folk som man bara sett passera sedan tidigare.

Det var en bra match med stort tryck och som tur var så lyckades hemmalaget få till en utjämning så att dom kunde avsluta matchen som fortfarande obesegrade i serien.

Ett tips om ni inte har annat för er på Onsdag – antingen NIFs Damlags hemmamatch i Flarken eller att besöka det öppna mötet som Nysätra S-förening har bjudit in till på Tingshuset.

Väl mött !!! Ni kommer se vad jag valde om ni besöker en av dessa två aktiviteter

En kommentar

  1. Markus, arbetar med konferensaktiviteter

    Hej Michael! Hamnade på din blogg då jag sökte efter sidor som handlar om konferensaktivteter på nätet. Har varit inne på VK:s sidor tidigare av liknande anledning och måste fortsatt säga att det är en härlig plats som skapats här online på VK.
    Jag tyckte det var intressant att läsa bland annat de du skriver om volontärarbete. Jag har själv engagerat mig inom Stockholms Stadsmission och kan där på nära håll se kraften av volontärskapet om det genom olika aktiviteter tas till vara på ett bra sätt.
    Ibland finns det fria, villiga och heta (FriVilligHet) människor, men kanske inte alltid så lycka planer eller struktur inom organisationer för att utnytta dessa personer på ett bra sätt.
    Lycka till med ditt fortsatta bloggande och arbetet med fritidsgårdarna som jag ser som ett mycket viktigt sådant!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.