Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Semester ett enda lugn o ro eller ????

Hittills denna semester så har Stadspojken inte gjort så mycket mer än bara tatt det lugnt. Ja förutom att jag har jobbat sammanlagt en vecka, härjat i trädgården vid ett antal tillfällen, varit med Huskorset och skurat lite golv  detta var endast som en lisa för själen. Man kan använda hjärnan till så mycket när man kör en skurmaskin. Efter att ha haft ett mångårigt förflutet i städbranschen så kan Stadspojken göra mer än en sak samtidigt. Det är skönt att gå i en stor sal eller korridor med en skurmaskin på en 40-50 kilo och bara låta den vara som en förlängd del av armarna, samtidigt som hjärnan kan vara på en annan plats. Eller så att man kan katalogisera och städa i den STORA hårddisken.

 

 

 

Inför semestern  hade Stadspojken så många viljor och idéer inför semestern att fundera kring. Han ville fara till Uddevalla, Ullared, Helsingborg, Ronneby, Lillehammer och Lofoten. Men hittills så har han och Huskorset kommit till Luleå, tillsammans. Och int elär det bli så mycket längre denna gången heller, med drygt en veckas semester kvar.

Nu har Urmodern kommit på ett sommarbesök. Hon kom i förrgår och stannar på obestämd tid dvs vi har inte bokat in någon returresa. Nu ska vi passa på att gotta oss åt att hon är här och hon är nöjd över att ha lämnat det dåliga sommarvädret på Västkusten framför solsken i Västerbotten. Det är naturligtvis inte bara enkelt att ens mamma flyttar in om än bara för ett antal veckor. Även om vi är vuxna allihop så finns det en tendens till att man blir barn på nytt och om inte annat så kan man känna sig som blir behandlad på det viset. Men tanken slog mig när jag satt här och funderade, är man själv så mycket bättre egentligen när man tittar på hur vi behandlar 22åringen – Skönsjungande Helena. blir inte hon också sedd som ett barn i i våra ögon trots att hon flyttade till Stockholm för att börja gymnasiet redan som 16åring.

Men det är skönt att modern är här. Nu ska vi äta och dricka gott, dock ej i onödiga mängder är det gäller fet mat. Vi ska göra utflykter till angänsande kommuner i norr och söder. Besöka Nolia och bara gå omkring och kika på allt som finns där. Sitta i trädgården eller på altanen och dricka kaffe eller vin beroende på dygnets tidpunkt.

Sedan in i mellan så kommer sådana saker som att klippa gräs, köra skräp på Fagerliden, snickra, byta fönsterfoder mm. Men mer om detta kommer jag att skriva om när det blir aktuellt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.