Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Stadspojken, Kungen, Kronprinsessan och ett gäng ungdomar

Häromdan hade det ungdomsutbyte, Rock for Peace,  som Stadspojken är med och anordnar förmånen att få ett besök av HKH 1, 2 o 3 dvs fader, moder och äldsta dotter Bernadotte + en del andra stora o mindre stora potentater i Ratan.

Det visade sig vara ett trevligt sällskap som tog sig tid att både prata med ungdomarna från dom olika länderna och kungafamiljen blev även förärade varsin Rock for Peace t-shirt av Ungdomsfullmäktiges ordförande Lena Andersson.

Vi fick även frågor om hur man anordnar dessa aktiviteter och vilka utfalen kan tänkas bli. Det känns skönt att tillhöra en kommun som har gjort dom internationella utbytena möjligt dels via fritidsgårdarna men framförallt via A-net Ungdomsforum. Vi i kommunen kan faktiskt känna oss lite stolta över att det finns inte många kommuner i Sverige som har en så berest skara ungdomar som vi har.

Stadspojken var även inbjuden på lunch med det stora sällskapet på Tullgården. Stadspojken hade planerat att komma i Kavaj o Shorts men efter att ha berättat detta för Urmodern så blev han varse om att det kan man inte. Det skulle te sig som ett otroligt etikettsbrott. Stadspojken själv var lite skeptisk till den ångade Abrooren som stod på menyn, hans första Aborre. Men efter att ha känt den mer eller mindre smälta i munnen så fick han ändra uppfattning om denna fisk. Från att ha haft statusen kattmat till att bli en exklusiv anrättning. Detta betygade han även för den eminente kocken som låg bakom menyn. Man måste vara så stor så att man kan ändra på sig.

Jag har fått en del frågor efteråt hur det kändes att få skaka hand med den kungliga familjen och få frottera sig i glansen under några hektiska minuter. Och svaret är tydligt – jag vet inte om det var så speciellt. Min uppfattning var att dom är som folk är som mest fast mer utsatta och uthängda i media.

Om statistiken håller i sig när det gäller frkvens på kungligt besök i kommunen så kommer statspojken ha hunnit fylla 80 vid nästa tillfälle och Blonda Lena kommer vara lika gammal som Stadspojken är nu.

Nu har jag inte mer tid. Vi bygger en Rock for Peace scen på Bruksudden, där det kommer att rockas i dagarna 2.

Jag hoppas att ni kommer man ur huset för att bevista denna första RuralRock-festival

 

 

 

 

En kommentar

  1. Anette Norén

    Ja…tänk vad du har stigit i graderna genom åren… jag är stolt över dej, och över allt det du gör i ditt jobb för en del av europas ungdomar. Det borde finnas fler med en sådan drivkraft och glöd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.