Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Fredagsmys….

Joo då det blev Fredag igen och efter en väluträttad vecka kan nu Stadspojken blicka tillbaka i backspegeln. Det blev mycket möten denna vecka, även ett par resor till Umeå hanns med.

Några fick informationen om att jag skulle varit tjänstledig. Så var inte fallet men funderingarna tog fart när kommunens växel, i Bjurholm, sa att han var tjänstledig i Onsdags.Det finns ju naturligtvis en hel del sanning i detta, eller i allafall så var det tänkt så. Men eftersom man inte är ensam om att bestämma sin agenda så var det en utbildning i Onsdags som blev inställd, men felet hade redan uppkommit tack vare att Stadspojken informerat datasystemet om att jag skulle varit ledig. Men lyckats förtränga att jag skulle tagit bort denna markering. Jaja det var i alla fall rätt så få inkommande samtal den dagen.

Jag har även hunnit med att ikläda mig en sommaraktig ByggareBob outfit till Mormors stora förfäran. I söndags så pulsade Stadspojken över den snötyngda marken som vanligtvis är gräsmatta till annexet. Snön nådde just till stövelskaften mesta tiden och fläckvis så gick snön en bra bit över på dom sommarbara benen. Ögonstenen fick agera bärhjälp när en dörr till hennes nya kryp in skulle tas fram. Men hon passade även på att skvätta än mer snö än nödvändigt över dom bara benen.

Hemmasnickeriet har gått något långsammare än planerat eller beror det på att man är en sann tidsoptimist även där. Men nu kommer det några aktiva dagar för att färdigställa Lenas Chambre, un place de Dormir. Lister skall sågas. passas in och spikas fast. Dörrar skall målas och placeras på rätt ställen. Golvet skall få ett annat utseende och sen ska det byggfejas.

Lite tänkvärt at avrunda med

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus regatur? — "Vet du inte, min son, med huru litet förstånd världen styrs?". Talesätt från 1500-talet, enligt sägnen sagt av påven Julius III.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.