Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Attraktivt II

Först en liten återkoppling till konferensen jag var på förra veckan. Forskaren som pratade om Attraktionsbarometern hade enligt mig ett lite konstigt fokus.

Denne norrman hade gjort snabb studie över svenska kommuner från SCB statistik. Den variabel som han lade mest tyngd på befolkningsutveckling. Det fanns även andra variabler som kunde kopplas mot attraktion, men dessa var individuella. Då blir det lite svårt att jämföra kommuner mot varandra. Enligt hans studie så var Umeå en snudd på medioker kommun som inte hade en koninuerlig befolkningsutveckling. Mig veterligen så har staden i princip ökat år från år. Men jag kanske inte förstod. Ibland kan det ju vara så för Stadspojken, men nog tyckte jag han hade en hel del fel i sin analys.

Men nu har jag i allafall till 99% färdigställt Ögonstenens chambre och Dressingroom. Endast 4 lister och en mattremsa återstår. Sedan så blir det dags att ta tag i ett nytt projekt i en angränsande del av Residenset. Sannolikt så är det Biblioteket som ska få sig en makeover . Men vi får väl se vad Stadspojken hittar på när Huskorset, den sköna hustrun, lämnar residenset vind för våg för att bege sig till 08-land över helgen för politiska diskussioner med S-kvinnor och våldgästning på Skönsjungande Helenas soffa. Hon är nog lite nervös för vad han ska hitta på.

Jenningsskolan blir kvar

Ikväll bevistade Stadspojken årets första kommunfullmäktige, det gick av stapeln på Tingshuset i Ånäset..

 

Den tyngsta frågan på dagordningen var Jenningsskolans vara eller inte vara, den tog ungefär två timmar inklusive två ajourneringar. Efter många inlägg och fläckvis på gränsen till grova personpåhopp så var det dags för votering. Dom som var för att bevara Jenningsskolan  vann med 16 mot 15. Vi blev bjudna på kaffe, hembakade bullar och kaka.

Jag hoppas innerligt att Rektor Lenart med Crew lyckas ragga ett par klasser med årskurs ettor för att visa att oppositionens syn på skolan som utvecklingspotential besannas.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.