Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Nu så är det FREDAGSMYS

Jaa tänk vad lät det är att få en trendig slagdänga att fastna i var man/kvinnas huvud. Vem hade tänkt på fredagsmys innan det stora chipsföretaget valde den i sin marknadsföring. Detta visar väl på att vi är oerhört lätta att manipulera på alla sätt o vis, även om vi helst likt rabiata vill påskina dess motsats.

Men det känns lite märklig att det snart är fredagsmys både på Lördag o Söndag. Nog borde man väl lägga in reklamen lite närmare fredagen.

Snöoväder. Jaa som den sanna Stadspojke tillika Sörlänning som man är så måste man ju konstatera att dom har det inte lätt i 08-land. Tänk så mycket snö och en del av pendeltrafiken klarar ju inte en halv centimeter ens. En halv centimeter tycker vi ju är som rimfrost ungefär.

På tal om Rimfrost så var Stadspojken ute på ett självmordsuppdrag på Lördagen. Taket på utbyggnaden av Residenset skulle avklädas från snö. Döm om min förvåning när jag kastade mig ut på taket likt en Snöleopard, smidig o dann trots det aktuella klädvalet.

Jag pulsade upp till ljumsken i snö fram till kanten och fick iväg hängdrivorna. När Stadspojken senare skulle börja skotta så satt han ned fötterna ordentligt för att stå stadigt. Då sprack det stora sjok av snö som gav sig iväg på självmordsuppdrag efter plåttaket. Vid ett antal tillfällen så höll Stadspojken på att följa med dessa snömonster utför stupet. Stup o stup förresten men ett par meter var det i alla fall. När lutningen ut mot vägen var avklarad så var det innöversidan kvar. Den var betydligt mer fysiskt krävande pga taket över altanen. Varför?? Jo det taket var inte uppvärmt underifrån så där låg snön kvar likt en sandad väg. Där gällde ren fysisk styrka för att rensa taket. Tidsfördelning: Ut mot vägen 20 minuter, in mot gården 1tim 40min inräknat viloläge för att hitta tillbaka till en rimlig hjärtslagsfrekvens.

Men till vilken nytta? Efter att ha snöat och drevat i drygt ett dygn så kan den oinvigde inte se vilken heroisk prestation Stadspojken har gjort. Men å andra sidan så hade kanske taket inte klarat mer snö än det som var. Så därför var det "typ" värt det.

Ska nu bege mig in till Umeå för att hämta Huskorset som har tillbringat helgen i 08-land.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.