Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Ä dä bara rot me RUT

Så är det då Lögardag i Residensets lugna vrå. Huskorset har begett sig söderut till Umeåregionens hufvudstad för att bevista ett av månadens otaliga årsmöten. Kvarlämnade i Residensets lugn är Stadspojken, BlondaLena & MorMor. Hittills så har vi ägnat de två timmar som vi varit själva med att pimpa och styla både hus o klädesplagg. Men jag fick en funderation imorse före frukost efter att ha hört om HUND-avdrag och RUT-avdrag och ROT-avdrag och om vad vi skulle behöfvt dra nytta av i Residenset. Jag vet ju inte om jag ser några större behov i att ha ett Hundvaktsavdrag beroende på att den Nakne Kinesen har likt Elvis "the King has left the building" sedan 6 månader tillbaka. När det gäller RUT-avdrag så skulle vi kunna skaffa städhjälp för att få Residenset underhållsstädat varje eller varannan vecka. Men eftersom vi bär med oss våra kunskaper sedan tidigare livserfarenheter så smiter vi från att dra nytta av den möjligheten att reducera skatten, dvs. vi städar liksom själva.

Jag är helt övertygad om att dessa avdrag behövs och avdragsrätten skulle vara betydligt högre om det skulle vara dom som egentligen behöver ha dessa skatteavdrag. Jag tänker på alla dom som tjänar mindre än 20000 kr /månad och lägre, men som inte har en oreglerad arbetstid och inte har rikskuponger, förmånsbilar, traktamenten, reseavdrag, optioner, bonusar icke att förglömma. Jag kan se framför mig en lite kille i tomtedräkt, Karl-Bertil Jonsson, gå omkring och dela ut dessa RUT o ROT klappar till dom som verkligen behöver avdragen.

Jag har Googlat på RUT o ROT o HUS-avdrag. Jag kan konstatera att det är många som är engagerade i frågan från både Ja och Nej sidan.

RUT avdrag 193000 träffar

ROT avdrag 322000 träffar

HUSHÅLLSNÄRA tjänster 470000 träffar

 

Nää nu är det dags att ägna sig åt lite av varje, både RUT o ROT innan dagen är till ända

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.