Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Sol o Värme

Jaa nu var det ett tag sen sist. Och vad har då hänt. Ja förutom att Obama fått igenom sitt förslag i representanthuset. Att 7 mila är avklarat för i år och en hel del annat.

Joo Stadspojken, Huskorset o Blonda Lena har varit på turné till den alldeles underbara ön Gran Canaria.

Stadspojken hittade ett prisvärt alternativ som gjorde att tre fick resa för samma pris som 1,2. Nog fanns det en liten nackdel med detta uppgör, den bestod av en resdag som startade kl 0500 från Residenset och ankomst till LasPalmas 2320 (lokal tid). Vi hann med att se Arlanda, Kastrup o Madrids flygplats innan vi kom fram.

Resan gick bra och Stadspojken snarkade sig igenom hela Europa mer eller mindre, till stolgrannarnas förtvivlan eller muntra leenden. Väl framme så blev vi hämtade av våra kompisar Anita o Kjell.

Stadspojkens bagage hade hunnit avvika i Stockholm för att fara på en egen minisemester. Den har en tendens till att göra detta nu och då, bara för att man ska veta att man lever. Men var ligger problemet när man är stor som tre spanjorer i bredd. Nog finns det kläder på marknaden alltid. Och som en av dom som gjort 10 månaders tjänst i dom gröna kläderna så vet man ju hur man kan vända och vrida sina underkläder för att alltid vara "fräsch".

Kontrasterna var stora med 18 graders värme vid midnatt och palmerna vajade utanför flygplatsen. Till skillnad för den okontrollerade kylan som vi lämnade bakom oss och dryga 80 cm snö.

Jaa man kan med lätthet erkänna att inte ville jag fara hem efter en vecka i värmen. Tänk vad fort man acklimatiserar sig till att gå omkring i sandaler, shorts o t-shirt 24/7.

Vissa av oss i sällskapet tyckte det här med solskydd var överreklamerat. Och mycket riktigt så fick Stadspojken känna på en begynnande solbränna med visst svid som följd. Men tack vare att han trivs bra i skuggan så blev det ändå inte någon fara. Mina medresenärer, dessa två blondiner, var mer utsatta för den varma och skönt strålande solen än undertecknad. Eller berodde det kanske på att dom låg mer i solstolen än vad jag gjorde.

 Som den sanna shopoholic man är så var detta ett sant Mekka. Det var marknader där man kunder köpa allt, och man skulle pruta som en kamelhandlare. Tyvärr så är inte detta Stadspojkens starka sida så han fick allt vara så god att handla där det fanns FIXED PRICE. Men det fanns fantastikt mycket intressanta butiker också till allas stora glädje. En favorit var Decathlon, södra Europas motsvarighet till Intersport, Sportia och Stadium, men med ett bredare och mer intressant sortiment än vad dessa kan erbjuda. Frågan är när vi får se en Decathlon butik i Norden?

Efter stor vånda så begav vi oss tillbaka till flygplatsen i LasPalmas för vidare transport tvärs genom Europa hem till Residenset. Vi lämadeLos Cabosos 0400 och det var +19. Nr vi landade i Ånäset 2345 så var det -19. En nätt skilnad på 38 grader, eller rättare sagt det var 38 grader kallare i Ånäset.

Nu har det snart gått en vecka sen vi kom hem och jag har hunnit med att installera en del av det som jag hade med mig hem i form av runda dörrhandtag för inomhusbruk. Nu har Residenset tagit sig upp till en ny nivå.

Det är skönt att känna solen värma en på morgonen även om det fortfarande är en hel del minusgrader som omsveper kroppen. Men en sak är säker VÅREN ÄR PÅ VÄG oavsett om KungBore  vill eller inte

 

En kommentar

  1. Anette

    Ni verkar ha haft det bra i värmen, ni lyckligt lottade =) vad är väl en lång resa, när man får en vecka ledigt på Gran Canaria…
    tänk på oss stackars västkustbor som fått uppleva en vinter utan dess like, utan varken tillgång till skyfflar, tösalt eller annat smått och gott som behövs vid snöröjning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.