Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Robertsfors nya Hjältar

Så har då Stadspojken än en gång bevistat sin fd arbetsplats HamnMagasinet för att både stötta och se Summoned Tides vidare äventyr i musiktävlingen RockKarusellen. I Lördags var det som man kan läsa i ett par lokala dagstidningar Regionsfinal i denna tävling.

Bandet skulle möta 6 andra band som alla hade blivit framröstade som finalfält.

Summoned Tide tog publiken med häpnad genopm att avfyra en konfettibomb i början på sitt framträdande. Dom körde på i 180 med sin vinnarstil och många trodde att det skulle bli en promenadseger.

Men inget i livet skall man ta för givet. När alla banden haft sitt framträdande och Stadspojken fick leka brandvakt på sin gamla arbetsplats så var det då dags för poängsättande.

Det system som man valde för att kora vinnaren var ett vinnande koncept som är väl beprövat på den svenska uttagningen till melodifestivalen. efter juryns röstning så var det mycket nerver som spändes, sträcktes och oroades, det var tre band med 36 vardera.

Det skulle alltså avgöras av publiken vem som skulle gå hem som vinnare. Eftersom stora delar av publiken bestod av folk i Summoned Tide t-shirts så gick de högsta siffrorna till Robertsfors stoltheter och en ny framgångsrik musiksaga är kanske född.

Bandet Summoned Tide, Rikard, Mikael, Jennifer, Jimi och Niclas, har sin naturliga hemvist i replokalen på The Globe.

Jaa dom gör väl mer än så i detta hus. Förutom att Rikard och Mikael jobbar som fritidsledare så har dom också varit med och starta upp SyLanen.

Dessa hårdrockare är fantastiska på att skapa och kreera med nål, tråd garn o stickor. På det sista SyLanet så sydde Rikard sin scenskjorta som han hade i Lördags, detsamma gällde Niklas. Mössan som så många sett på Mikaels huvud stickades även den på detta SyLan.  Jennifer "Haircutter" Sikström sitter och syr på en duk som ska vara klar en dag. Den enda som lyste med sin frånvaro på dessa SyLan var Jimi "Syntharen" i bandet.

Nu väntas det en riksfinal för dessa unga stjärnor i Uppsala den 29e maj. Då kommer Stadspojken stå stolt och fylld av hopp vid sidan av scenen och lyfta fram våra metallhjältar till förhoppningsvis nya höjder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.