Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Lite SISU o pengarna kan börja flöda

Stadspojken hade iförrgår kväll bjudit in föreningslivet i Robertsfors till en träff där den nye "Fritidschefen" fick visa upp sig och presentera vem han är. Samt att han hade bjudit in Roger Filipsson från Sisu/Västerbottens Idrottsförbund.

Det var skönt att få ett ansikte på många av er som varit i kontakt med mig under de månader som jag varit ansvarig för idrotts- och föreningsfrågorna i kommunen.

Roger är en fena på att hitta pengar till föreningslivet så här skulle det tappas på kunskap som vi alla i kommunen kan ha nytta av. Finns det pengar där ute som vi skulle kunna ha nytta av så vet Roger vilka pengar det är.

Jag trodde mig vara, likt ett tryffelsvin sökande tryffel, duktig på att sniffa fram projekt. Men jämfört med det som Roger lyfte fram så vill man bara säga ROGER AND OUT.

Vad skulle kunna ske om alla gick ihop med sina kloka idéer och kopplar dom mot att utveckla projekt. Jaa det vet man ju inte men nog skulle jag kunna se intressanta lösningar kring mycket. Tänk om man från föreningshåll i resp tätort gick samman för att få till ett gemensamt kansli, där dom som idag är föreningsanställda har en gemensam arbetsplats.

Ett "vansinnigt"exempel (eller kanske realistiskt) – att man går samman kring dom lokalerna som finns på Stantorsvallen och söker utvecklingspengar för att bygga Idrottens hus där hela det idrottsliga föreninsglivet i Robertsfors skulle kunna ha sina kanslier och man i anslutning till dessa bygger möteslokaler. Detta hus skulle även utan problem kunna inrymma lokaler för luftgevärsskytte.Övrigt föreningsliv skulle också kunna dra nytta av dessa lokaler i utbildningssyfte. Men vem tar tag i spaden o bygger första spadtaget??

Ha en god helg och ni som vill och ska – Vi syns under fanorna i morgon

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.