Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Helgen som var

Valborg, 1a Maj o så en Söndag i slöhetens tecken. Jaa så kan man lättast summera Stadspojkens helg i grova drag. Men nått hände väl i alla fall???

Joo då Nog hände det en hel del. För er som följer mig på Facebook så vet ni att jag brukar slänga in ett meddelande om vad som serveras i Residenset.

VALBORG –

Jag trodde glad i hågen att det skulle vankas Fredagsräkor, Aioli, Goda ostar o Baguette. Men inte då, det blev någe helt annat. Men inte till det sämre vill jag påstå utan snarare totalt jämbördigt. Mormors hemgjorda palt med stekt fläsk. Mmmmmmm, joo koman inföll efter en och en halv palt modell STOR. Sedan ägnades kvällen åt att se på TV med ögon i kors. Framåt natten kom vi på att vi skulle vart till Ume o grattat A.P = den Store Dykaren som fyllde år. Men pga av sjukdom i hemmet, Huskorset är redigt sjuk, så glömdes detta bort i paltkomeångorna. Men A.P satt fast på en dykpråm över helgen så vi får ta detta vid ett senare tillfälle.

1a Maj –

Stadspojken vaknade tidigt och begav sig till sitt badrum för att hyvla bort irriterande hårväxt som växt fram i ansiktet. Han klädde upp sig som det anstod dagen till ära, inklusive en matchande slips. Nu skulle många häpna i möteståget.

Efter en frukost så begav vi, Stadspojken & Huskorset, oss iväg till Robertsfors för att göra oss redo för den årliga Bruksortsvandringen = 1a Maj tåget. Efterföljande möte gav både en andlig och muntlig spis iform av bra talare och god tårta m kaffe.

På kvällen så var vi bortbjudna på en Grillmiddag hos Herr Kvist o Palten med för en gång skull hemmavarande ättlingar. Det var en spännande anrättning som vi, Jag, Huskorset o Ögonstenen bjöds på. Det var många nya sakupplevelser och en middag som inte ens Gordom Ramsay skulle kunna leverera. Efter några timmars glatt umgänge så tog viruset ut sin rätt för Huskorset o vi begav oss hem till TV-soffan där vi mötte Söndagen innan vi lyckades ta oss in till sängen.

SÖNDAG –

Söndagen tillbringades till största delen i sängen. Stadspojken roddade ihop en söndagsfrukost till familjen. Efter maten skulle Stadspojken ta o vara lite ByggareBob, men det blev som sagt lite innan sängen kallade på Stadspojkens uppmärksamhet.

till en sen middag som intogs efter det att Ögonstenen kommit hem från fotbollsmatchen. det blev en favorit iform av stuvade makaroner o korv. Tack o lov för den som kommit på denna kulinariska anrättning.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.