Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Linslus eller att Stå där framme




Det är konstigt med mänskligheten. En del älskar att stå i rampljuset och andra vill helst bara stå i skymundan.

Stadspojken  har hållit föredrag med Ögonstenen. Härom kvällen var jag /vi inbjuden av Internationella kontoret vid Umeå kommun för att presentera Youth in Action som är EU:s Ungdomsprogram.

Man hade bjudit in föreningslivet för att visa på vilket smörgåsbord av möjligheter det fins för ungdomar och föreningar. Tyvärr så var det inte så många som nappat på erbjudandet att komma, se och lära sig lite mer om detta eminenta program och liknande.

Men en sak jag slogs av när jag hade pratat färdigt och svarat på frågor var att hur skönt det är att stå inför en grupp människor och få förmedla något som man vill att de ska få veta mer om.

Men innan man har lyckats ta sig dit att känna sig både hemma och trivas med att stå i rampljuset så var det en lång resa för Stadspojken. Jag har väl förvisso nog aldrig haft svårt att stå o tala inför en grupp som jag känner mer eller mindre. Men mitt första STÖRRE framträdande var när jag gick på folkhögskola och skulle presentera syftet med en insamling till bönder i Nicaragua eller liknande land i Centralamerika. På skolan befann det sig närmare 200 kortkursare från Lo:s alla förbund och det föll på min lott att hålla anförandet i skolans cafeteria. Jag kände hur jag svettades i handflatorna och jag minns inte vad jag sa, men efteråt så kom folk fram och tyckte att det var oerhört givande och bra presenterat. Det var som en återfödelse till att vara än mer utåtriktad. Sen den dagen så trivs jag med att prata inför folk på både gator och torg, inför fullmäktigen och kongresser. Man vill liksom inte sluta utan skulle med lätthet kunna stå kvar snudd på timme in o timme ut. Det är konstigt att det är sån skillnad på olika hur en del hellre bara sitter och teaterviskar i bakgrunden och alla vill ha alla strålkastare på sig. Tack vare mina internationella engagemang så har man även fått göra samma sak inför grupper på engelska och det är samma sak där, man vill inte sluta. Enda problemet är väl att man inte har ett tillräckligt stort och varierat ordförråd jämfört med svenskan.

Det är även kul att se att Ögonstenen verkar trygg och trivs med att prata inför stora grupper av människor. Det kommer hon ha en stor nytta av i resten av sitt liv.

Ta och pröva du också så får du se hur skönt det känns!!!!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.