Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Turnéer fram tebaks o hit o dit

Stadspojken har just återkommit hem från en Fly out Fly in resa till Venedig. Visst hörs det lyxigt med att tokfara till Venedig så där bara fram o åter. Och över en helg dessutom. Jag har varit iväg och haft en avslutning med EU-projektet EU Too som hade sin slutdragning i Lördags.

Det finns många fördelar med livet att bo här uppe i norr men även en del problem, speciellt logistiska.- Om man ska vara i Venedig en Lördag så måste man fara på fredagen för att komma i tid. Ska man sedan hem med ett flyg som inte kostar en smärre förmögenhet så får man vänta in dom flygen som inte har flest affärsresenärer. Dvs det går åt en massa tid i onödan.

Men vem är jag att klaga, förutom att man får lämna Huskorset hemma själv över den gemensamt lediga helgen. Det är tur att hon är förstående för annars skulle det vara tufft.

I Venedig så var det lika varmt som när vi for från Robertsfors. Men sedan steg kvicksilvret ytterliggare en 5-7 grader. I Söndags var det snudd på olidligt varmt fläckvis och kroppens blottade delar förändrade färg till både rosa och rött t.o.m mörkrött i pannfläsket.

Men när  jag och min vapendragare Staffan återvände till Robertsfors via Skellefteå så sprang verkligheten ikapp oss, +7 grader.

Igår på KS togs det en mängd beslut av olika slag, en del hade jag själv lagt förslag på. Men det som var absolut roligast var att Summoned Tide fick Ungdomsstipendiet och David Sandström  fick Kulturstipendiet. Dessa stipendier kan förhoppningsvis lyfta musiken i kommunen än mer. Nästa stora event bland Turneer är att se Summoned Tide tävla i riksfinalen av RockKarusellen nu på lördag i Uppsala.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.