Michael Noren, Ånäset

Stadspojken

Dagen efter Kvällen före

Vad var det som hände????

 

Nu är det gjort. Stadspojken, Summoned Tide, Metalmammor och andra fans for ju  i arla morgonstund Lördag morgon till Uppsala för att se bandet tävla i RockKarusellens Sverige final. Vilket delvis redovisats igår lördag.

Nu sitter det en sliten Stadspojke i residenset och tänker tillbaka på det senaste dygnets händelser.

Bandet kom på en hedervärd 11e plats av de 16 deltagande banden. Man måste också ha i betänkande att det var ju 600 band som startade i februari. då är man ju i den yppersta RockKarusell eliten.

Det var många bra akter som jag såg på scenen igår. Vinnaren Clara Lindsjö hade en spännande akt med mystisk musik som hon skapade själv, men att kalla den ROCK är för mig oförklarligt.

Stadspojken gjorde även staden lätt osäker när han med MetalMammorna begav sig till en Japansk restaurang. Där intog han en 15 bitars Sushi tallrik som hade utseende av en Djonk. Det var en helt otrolig anrättning med härliga tillbehör.

En av Stadspojkens andra favoriter, förutom Summoned Tide, var punkbandet Mistake från Gotland. Det fanns väl även ett par band som kändes väl tunna för att stå i finalfältet. Men vem ä rjag att döma.

En fundering som Stadspojken slogs över efter det att vinnaren var utsedd, fjolårets vinnare hade spelat och juryn presenterat sig så kom växte hornen iform av konspirationsteoretiska idéer upp. Varför var finalen i Uppsala?, Varför var hela juryn från Uppsala?, Varför var fjolårsvinnaen från Uppsala?, Varför var årets vinnare från Uppsala? En mängd frågor som passerade genom en sliten hårddisk till hjärna och som fick varningsla,porna att blinka ilsket rött. Jag hoppas innerligt att mina konspirationstankar och verkligheten ligger långt från varandra.

Vi avslutade vår sejour i Uppsala med att skåla för Summoned Tides framgång, Jumis födelsedag och förhoppning om en framgångsrik framid för bandet. Det var bandet, MetalMammorna, Metalpappan och Managern som skålade och lyckönskade  bandet. Detta gjordes i en hederlig flaska Champagne av märket Bollinger.

Nattsömnen blev något hackig då Metalmamma E o E var något bloddopade i form av övertrötthet. Det var ett fnitter och skrattande som juniorerna i bak fick känna av i flera timmar. Men det gjorde ju också att BussOve höll sig pigg o fräsch med tårarna rinnande efter kinderna av skratt, (tyckte jag mig se).

Näää nu hägrar duschen för en sliten Stadspojke tillika Manager. Imorgon tar vi nya tag och ökar farten.

 

För er kommunbor som andra å kommer Summoned Tide att hålla en minikonsert på Bruksudden den 6e Juni. Så ta på er finkläderna och möt upp för att se Robertsfors nästa musikexport

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.